MARDİN'DE İLK ARPA HASADI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ülkemizin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden biri olan Mardin ovasında ilk arpa hasadı gerçekleştirildi.

Mardin 17.05.2023 16:38:00 0
MARDİN

Ülkemizin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli hububat merkezlerinden biri olan Mardin ovasında ilk arpa hasadı gerçekleştirildi.

 

Kızıltepe’de bağlı Remoka (Konuk) köyünde gerçekleştirilen ilk hasat, her yıl olduğu gibi susuz tarım yapılan arazide gerçekleştirildi. Önceki yıl bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle düşük olan ve dönüm başı 80 kilo gerçekleşen arpa hasadına karşılık  bu yıl dönüm başı yaklaşık 300 kilo arpa hasadı yapıldı. Toplamda 12 ton olarak gerçekleştirilen hasat sonucunda çiftçi Mehmet Can Atasever'in  arpayı Kızıltepe Hububat ve Ticaret Merkezi’ne getirdi. Yılın ilk hasadını esnaflardan Şemsettin Tekin tonunu 7 bin 600 TL’ye satın aldı. 

 

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezinde düzenlenen törende İlk Hasadı Gerçekleştiren ve  Kızıltepe ilçesine  bağlı Remoka (Konuk) köyünde çiftçilik yapan Mehmet Can Atasever'e   Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Zahireciler Derneği tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da yılın ilk arpa hasadını gerçekleştirmesi dolayısıyla 24 Ayar 1 Gr altın  hediye edildi.

 

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Zahireciler Derneği  Başkanı Mehmet Şerif Öter, bu yıl ilk arpa hasadında verimin 3’e katlandığını belirterek, önceki yıla oranla daha verimli ve  kaliteli ürün elde edildiğini belirleterek , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  Bölge çiftçisine müjde vermesini beklediklerini ,arpanın alım fiyatının ivedilikle açıklanmasının çok önemli olduğunu, her kesime müjdeler veren Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın Arpa alım fiyatının da açıklamasını bütün çiftçiler olarak  sabırsızlıkla bekliyoruz' 'Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19