MARDİN'DE İLK KEAZ AÇIK KALP AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde her türlü açık kalp ameliyatı artık rutin olarak yapılacak. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi

Mardin 18.11.2023 11:06:00 0
MARDİN

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde her türlü açık kalp ameliyatı artık rutin olarak yapılacak. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden  Başhekim Prof.Dr. Uğur Koçoğulları başkanlığında Mardin’e giden özel bir ekip Mardin’deki cerrahlarla birlikte iki açık kalp ameliyatı (bypass) gerçekleştirdi. 

Ameliyatlar için hazırlıklara yaklaşık 1 ay öncesinden başlandı. Verilecek düzenli destekle Mardin’de açık kalp ameliyatları  artık  sürekli sürekli hale gelecek.

Yapılan ameliyatlarla birlikte hastaların il dışına sevkinin önüne geçilmesini amaçladıklarını söyleyen Hastane Yetkilileri , “Gerçekten yapılan işlem kaliteli insan gücü, doktor kalitesi anlamında çok çok önemli bir ameliyat olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki periyotlarda bu tür ameliyatların yapılması devamlılığın sağlanması, bu hizmet için çok önemli. Dolayısıyla bizim idare olarak bütün çabamız bu hizmetin kalıcı hale getirilmesine yönelik olacak. Takibinde de merkezimizin tüm Güneydoğu bölgesine hizmet verir şekilde işlerliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Koroner anjiyografi ünitesi ile kalp cerrahi ünitesi eş güdüm içerisinde çalışan birimler. Dolayısıyla bizim aslında buradaki bu gelişme ile beraber Koroner anjiyografi ünitesinde de daha kompleks, daha zorlu, daha önce il dışına sevk edilen vakalarında merkezimizde yapılma imkanı kavuşmuş olacaktır. Dolayısıyla bu gelişme kardiyoloji alanında ki artacak gelişmelerinde bir habercisi olacaktır. Böylelikle il dışına sevkleri minimalize etmiş olacağız.” Dedi.


 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19