Mardin'de Kent Genelinde Zabıta Denetimleri Devam Ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent genelinde vatandaşların alışveriş yaptığı işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

24.07.2024 19:46:00 0
Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent genelinde vatandaşların alışveriş yaptığı işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kent genelinde halkın sağlıklı ürünlere ulaşması sağlamak, fahiş ve haksız fiyat artışlarının önüne geçmek, tarihi geçmiş ürünlerin satışını engellemek, toplu taşıma araçlarında düzenin sağlanması, temiz ve hijyenik ortamda alış verişin yapılabilmesi için lokanta, fırın, market, kasap, berber, kuaför gibi işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

 

Bu kapsamda; Mardin genelinde market denetimlerinde özellikle ürünlerin son kullanma tarihleri ve fiyat etiketlerinin yanı sıra market kasalarında da fiyat kontrolleri yapılarak ürün fiyatlarının etiketlere doğru şekilde yansıtılıp yansıtılmadığı kontrol edildi. Tüketicinin sağlıklı ürünlere ulaşması konusunda gerekli kontrol ve denetimler yapıld

ı.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle toplu taşıma araçlarının sürücülerine klima çalıştırması konusunda gerekli uyarılar yapıldı.

 

Restaurant ve lokantalara yönelik ise tüketicinin ekonomik çıkarlarını korumak, haksız ve fahiş fiyat hususlarının önüne geçmek, fiyat listelerini kolaylıkla görebileceği şekilde mekan girişine asılması konusunda gerekli uyarılar yapıldı.  Fahiş fiyat uygulayan işletmeler hakkında cezai işlem uygulandı.

 

Zabıta Daire Başkanlığı ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığı da, kasaplara yönelik hijyen ve etlerin mühürlü olup olmadığına yönelik kontrol ve denetimler yaptı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38° / 24°
  • BIST 100

    10891,42%0,18
  • DOLAR

    32,90% -0,11
  • EURO

    35,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2529,11% 0,87
  • Ç. ALTIN

    4106,83% 0,55