Mardin'de Okul Kültürü Yeniden İnşa Edilecek

Mardin Artuklu Üniversitesi,"Tüm Bireylerin Gelişim ve Öğrenmesini Hedefleyen Kapsayıcı Okul Kültürü ve Uygulamalarının İnşa Edilmesi” projesini de hayata geçiriyor.

Mardin 23.11.2020 13:33:00 0
Mardin

Mardin Artuklu Üniversitesinin yürütücülüğünü üstlendiği ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Artuklu Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin de ortak olduğu “Tüm Bireylerin Gelişim ve Öğrenmesini Hedefleyen Kapsayıcı Okul Kültürü ve Uygulamalarının İnşa Edilmesi” projesi, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından kabul edildi.


Proje finansmanın, 'Avrupa Birliği Hibe Programları' kapsamında gerçekleştirildiğini ifade eden Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Halis Sakız,  


"Mardin’in farklı ilçelerinden 10 ilkokulun katılım sağlayacağı projede dezavantajlı koşullarda yaşayan öğrenciler başta olmak üzere, tüm öğrencilerin nitelikli eğitim ve öğretime erişiminin sağlanması adına üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Ekinci danışmanlığında faaliyetler gerçekleştireceğiz." dedi.
Proje kapsamında verilecek olan eğitimlerin, bölümde bulunan öğretim elemanlarının katkılarıyla bir yıl  süre ile  yürütüleceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ise, 
“Proje ile birlikte, öğrencilerin nitelikli eğitim ve öğretime erişiminin sağlanmasının yanında düzenlenecek faaliyetler kapsamında; aile, öğretmen ve yönetici eğitimleri, materyal geliştirme çalışmaları, bilimsel araştırmalar ve farkındalık artırıcı etkinliklerin yapılacak olmasını son derece önemli bir uygulama olarak görüyorum.  Proje ile birlikte bölgede ki öğrenci ve eğitimcilerimize farklı bir bakış açısı sunulacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Proje sözleşmesinin ilgili taraflar arasında imza töreninin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği bildirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

  •  

Anahtar Kelimeler: Mardin' Kültürü Yeniden Edilecek
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00