MARDİN'DE PIKTES PROJESİ KAPSAMINDA İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ME Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında yürütülen(PIKTES) kapsamında Mardin'de bulunan yabancı uyruklu öğrenci ve velilere yönelik iftar programı düzenlendi.

Mardin 3.04.2024 11:46:00 0
MARDİN

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ME Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında yürütülen(PIKTES) kapsamında Mardin'de bulunan yabancı uyruklu öğrenci ve velilere yönelik iftar programı düzenlendi.

 

Mardin Vali Yardımcısı Hasan KURT ve Mardin İl Milli Eğitim Müdürü  Murat DEMİR'in katılımıyla gerçekleşen iftar programı, yabancı uyruklu ve Türk öğrencilerimiz ile velilerine yönelik olarak gerçekleştirildi.

 

İftar programı, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi'nin (PIKTES) kısa bir tanıtımı ile başladı. Ardından Vali Yardımcısı Hasan KURT ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat DEMİR, misafirlere yönelik konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü  Murat DEMİR, "Bir lokma ekmeği paylaşmak, binlerce dua kazandırır. Bir gülümseme bin insanın yüreğini ısıtabilir. Aynı havayı soluduğumuz bu zamanda ancak beraber olursak bunları başarabiliriz. Bunun için de en önemli şey empati kurmak, birbirimizi anlamaktır. Paylaşmak, sevgi ve hoşgörü ile birlikte yaşamanın güzelliklerini çoğaltabiliriz. Bizler birlikte yaşamayı öğrendiğimiz sürece varız. Bu mübarek Ramazan ayı bizlere bu imkânı sağladı. Bizler de elimizden geleni yapalım." İfadelerini kullandı.

 

Mardin genelinde e-okula kayıtlı 13600 yabancı uyruklu öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin eğitim sistemimize entegre edilmesi ve sosyal uyumlarının desteklenmesi için PIKTES projesi kapsamında bir çok faaliyet yürütülmektedir. İftar yemeği ile başlayacak olan sosyal uyum etkinlikleri sinema, gezi, piknik, bilimsel etkinlikler ve söyleyişi ile devam edecektir. Yıl içerisinde bu etkinliklerle 1400 yabancı uyruklu öğrenci ve veliye ulaşmayı hedeflemekteyiz.

 

Zeki ÇALKA tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim tilavetinin ve ezanın okumasıyla iftar yapıldı. İftar yemeği sonrasında programa katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program sonlandı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62