MARDİN'DE SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANIYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu Mardin İl Müdürü Abdülkerim Şahin.Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında yapacakları çalışmalar ile farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Mardin 16.05.2024 10:21:00 0
MARDİN

Sosyal  Güvenlik Kurumu Mardin  İl Müdürü Abdulkerim Şahin , Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalara değinerek, toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

 

Sosyal  Güvenlik Kurumu Mardin  İl Müdürü Abdulkerim Şahin ,  13-19 Mayıs'ı kapsayan kutlamalarla toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığını ifade etti.
 

Düzenlenecek etkinliklerle vatandaşlara sosyal güvenlik sisteminin işleyişi, hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi verileceğini anlatan Sosyal  Güvenlik Kurumu Mardin  İl Müdürü Abdulkerim Şahin , bu kapsamda bilgilendirme stantları, seminerler ve konferanslar organize edileceğini bildirdi.

Sosyal  Güvenlik Kurumu Mardin  İl Müdürü Abdulkerim Şahin ,  Türkiye'nin yüzde 99,3'ünün Genel Sağlık Sigortası kapsamında olduğunu dile getirdi.
 

Kişilerin 2024 yılı için aylık 600,08 lira prim ödeyerek hem kendilerinin hem de bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, anne ve babalarının sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkına sahip olduğunu anlatanSosyal  Güvenlik Kurumu Mardin  İl Müdürü Abdulkerim Şahin ,   kayıt dışı istihdamla mücadelelerine ilişkin şunları kaydetti:
 

"Sosyal Güvenlik Reformu'nun hayata geçmesiyle atılan önemli adımlardan biri de kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin arttırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanmasıdır. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık ve etkin rehberlik faaliyetlerine öncelik verdik. Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. Hafta kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Personellerimizin de gayretiyle çalışmalara katma değer katacak tüm taraflarla işbirliği içerisinde bir çalışma anlayışı yürütüyoruz."dedi.

 

Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele Ediyoruz

 

Sosyal Güvenlik Reformu’nun hayata geçmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan bir tanesi de kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin arttırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanmasıdır. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik verdik.

Kayıt dışı istihdamın genişlemesi, bir taraftan çalışanların güvencesiz kalmasına yol açarken, diğer taraftan da kayıtlı istihdam aleyhinde haksız rekabete yol açmaktadır. Hafta kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. 

SGK çalışanlarımızın da gayretiyle çalışmalara katma değer katacak tüm taraflarla iş birliği içerisinde bir çalışma anlayışı yürütüyoruz. Kurum olarak verdiğimiz hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın düşürülmesine önemli katkı sunmaktadır.

 

Sosyal  Güvenlik Kurumu Mardin  İl Müdürü Abdülkerim Şahin'den  Vatandaşlara Çağrı

 

SGK, tüm vatandaşları Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklere katılmaya ve sosyal güvenlik sistemi hakkında bilgi edinmeye davet etmektedir.

Sosyal Güvenlik Hakkında Bilgi Edinebileceğiniz Kaynaklar

  • SGK web sitesi: https://www.sgk.gov.tr/
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi “ALO 170”
  • Sosyal güvenlik il ve merkez müdürlükleri
  • SGK sosyal medya hesapları

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


39.1° / 25.3°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,64% -0,45
  • EURO

    34,97% -0,74
  • GRAM ALTIN

    2422,86% -0,90
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,00