Mardin'de ‘Su Kardeşliği’ Toplantısı Gerçekleştirildi

Su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması amacıyla düzenlenen toplantı, MARSU Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde Mardin'de gerçekleştirildi.

28.08.2024 13:58:00 0
Mardin

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında "Belediye Su Kardeşliği Toplantısı" Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.
 

Su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması amacıyla düzenlenen toplantı, MARSU Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, MARSU Genel Müdürü Mehmet Kılıç, Genel Müdür Yardımcısı Hasan Sertkaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkilileri, kardeş belediye Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden ilgili teknik personeller, MARSU Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri katıldı.

MARSU toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, şebekenin sayısallaştırılması ve SCADA ile izlenmesi, İzole Alt Bölge (DMA) oluşturulması, Abone Bilgi Sistemi, idari kayıpların azaltılması, fiziki kayıpların azaltılması çalışmaları, dijital altyapı ile su verimliliği seferberliği ele alındı.

 

İçme suyu temin ve dağıtım sistemlerindeki su kayıplarının azaltılmasına yönelik olarak belediyeler arasında bilgi ve tecrübenin paylaşıldığı toplantıda, ayrıca su tasarrufu, fiziki su kayıpları ve kaçakları konularına değinildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.3° / 20.7°
  • BIST 100

    9829,19%-0,63
  • DOLAR

    34,14% 0,05
  • EURO

    38,25% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2935,14% 0,66
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,39