Mardin'de teröre lanet, Gazze'ye destek yürüyüşü yapıldı

Mardin'de teröre tepki ve Gazze halkına destek olmak amacıyla "Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük İçin Yürüyor" yürüyüş programı düzenlendi.

Mardin 14.01.2024 19:42:00 0
Mardin

Mardin'de  düzenlenen "Mardin Halkı FİLİSTİN'e Özgürlük İçin Yürüyor" programına yoğun katılım sağlandı. Mardin'de ki yürüyüşe Süryaniler, Ezidiler ve Ermeniler’ in yanı sıra büyük bir kalabalık katıldı. Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen 9 askerimizde unutulmadı.

 

Dillerin ve dinlerin şehri olan Mardin'de Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit düşen askerler ve İsrail zulmü altındaki Filistin'e destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe Süryaniler, Ezidiler, Ermeniler'in yanı sıra binlerce vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte terör lanetlendi ve İsrail saldırıları durdurulması çağrısı yapıldı. 

 

Programa tarihi Cumhuriyet meydanında başlandı. Toplanan kalabalığa Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve İbranice şeklinde 5 dilde yapılan basın açıklamasında teröre lanet ve İsrail'in Filistin'e yönelik yapılan insanlık dışı vahşete dikkat çekildi. 

 

Beş dilde yapılan basın açıklamasında İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin bugüne kadar yaklaşık 23 bin mahsun insanı vahşice öldürüldüğü belirtilerek, iki buçuk milyon Gazze halkı sefalet, göç ve ölümle baş başa bırakıldığı belirtildi.

 

Açıklamanın devamında; "İşgalci Siyonist İsrail, üç buçuk aydan beri her gün, her saat ve her dakika Gazze’ye füzelerle, tanklarla ve uçaklarla bombalar yağdırıyor. Her gün, her saat kundaktaki bebekler, masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve sivil insanlar vahşice katlediliyor. Aslında İsrail insanlıkla, hukukla ve bütün insani değerlerle savaşıyor. Su kaynakları ve gıda maddeleri tükendi. Hastaneler, okullar, mabedler, ambulanslar, mülteci kampları ve sivil meskenler İsrail’in acımasız saldırılarıyla tahrip edildi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve küresel güçler işgalci İsrail’e sessiz kalıyor; hatta destek veriyor. İslam ülkeleri ise aciz ve kısıtlı durumda seyrediyor. İki buçuk milyon Gazze halkı sefalet, göç ve ölümle baş başa bırakılmış durumda. Dengesiz ve acımasız Siyonist İsraile karşı Gazze halkı onuruyla ve inanç değerleriyle direniyor. Gazze kahramanlık destanı yazıyor. Gazze cesaret ve onur örneğini ortaya koyuyor. Gazze işgale ve zillete karşı bağımsızlık, yurtseverlik, özgürlük ve direnişin bayraktarlığını yapıyor. Gazze, küresel emperyalistlere ve yerel işbirlikçilere karşı izzet ve mertliğin sembolü oluyor. Devletler, rejimler ve vicdansız yapılara inat; dünyanın dört bir yanında vicdanlı insanların, işgalci İsrail’e nefreti artarken, Gazze’li kahramanların haklı direnişine ilgi ve sevgileri artmaktadır. Katil İsrail’in vahşi saldırılarının bir an önce durdurulması ve Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması için hukuk ve insan haklarına saygı duyan tüm ülkeleri, halkları, kurumları ve kişileri harekete geçmeye davet ediyoruz.
 

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Kudüs Platformu bileşenleri olarak, adanmışlıkları ve cesaretleriyle destan yazan Gazzeli kardeşlerimizin haklı ve meşru direnişlerini selamlıyor, katil Siyonist rejim ve işbirlikçilerini şiddetle kınıyoruz. Ayrıca İşgalci Siyonistlere destek veren firmaların ürünlerini boykota devam ediyoruz.
 

-İslam coğrafyasının dört bir yanında ve ülkemizde istikrar ve güvenliğimize, kardeşlik ve beraberliğimize kasd eden emperyalistler, maalesef vekâlet savaşını terör örgütleri üzerinden yapmaktadır. Bizler bunun farkındayız ve asla boyun eğmeyeceğiz. Bu vesileyle şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Kahrolsun İşgalci Siyonistler, Kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçileri. Kahrolsun yerel ve küresel terör odakları. Yaşasın Filistin’in meşru, haklı ve onurlu direnişi." ifadeleri kullanıldı.

Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen ile Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz tarafından yapılan duaların ardından yürüyüşe geçildi. Cumhuriyet meydanı ile Eski Hükümet Konağı arasındaki 1. Caddeden oluşan yaklaşık bir kilometrelik yolda renkli görüntüler oluştu. Hüzünle gurur bir aradaydı. Toplanan kalabalık İsrail aleyhine sloganlar atarak, yaşanan vahşeti ve terörü lanetledi. İsrail'in saldırıları nedeniyle acil ateşkes çağrısı yapılarak, Gazze halkına uygulanan şiddetin ve vahşetin durdurulması istedi.

Gerçekleşen yürüyüşte en önde Mardin'in meşhur Rahvan atları, üzerlerindeki süvariler ise Selahattin-i Eyyubi ve Ebu Ubeyde'nin kıyafetlerini giyerek ellerinde Türk Bayrağı, Filistin Bayrağı ve yine en önde Tevhid Bayrağı ile halkı selamladılar. Öğrencilerin sergilediği 'Dabke' dansı ise katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Programın sonunda katılımcılara teşekkür konuşması yapan Mardin STK Kudüs Platformu ve Yürüyüş Komitesi Başkanı Nurettin Kasap, Kudüs ile aynı ruhu taşıyan Mezopotamya’nın kadim şehri olan siz değerli Mardin halkı, başta şehitlerimiz olmak üzere insanlık adına yapılan Filistin'e özgürlük yürüyüşümüz burada sona erdiğini belirtti. Ve 28 Ocak 2024 tarihinde oynanacak olan Mardin Spor maçında yine Filistin'de ki vahşeti kınamak için yapılacak olan tribün etkinliğine davet etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER;SELAHATTİN EROL


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19