Mardin’de TOKİ Kuraları Çekildi

Hayalini kurduğu eve sahip olmak isteyen milyonlarca kişinin başvurduğu sosyal konut projesi kapsamında TOKİ kuraları Mardin’de çekildi.

11.11.2022 09:36:00 0
Mardin’de TOKİ Kuraları Çekildi

Hayalini kurduğu eve sahip olmak isteyen milyonlarca kişinin başvurduğu sosyal konut projesi kapsamında TOKİ kuraları Mardin’de çekildi.


Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ‘’İlk Evim, İlk İş Yerim projesinde’’ Mardin ayağının kura çekilişi Artuklu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.


Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’ın ilk kurayı çekmesiyle başlayan programda Artuklu ve Midyat ilçeleri için çekilişler noter huzurunda yapıldı.
Programda bir konuşma yapan Vaki Demirtaş, çekilişlerin tüm vatandaşlar için hayırlı olmasını diledi.


Vali Demirtaş Konuşmasında şu ifadelere yer verdi;


‘’Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesinin Kura Çekim Programına hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.


Bugün ülkemiz, milletimiz ve Mardin’imiz için fevkalade anlamlı, önemli ve tarihi bir törene hep birlikte tanıklık ediyoruz. Ülkemize, milletimize ve Mardin’imize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.


Malumunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvurular, 14 Eylül-31 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi ve teveccüh gösterilen “İlk Evim, İlk İşyerim Projesi”ne ülkemiz genelinde bir buçuk ayda toplam 8 milyon başvuru yapıldı. Bu başvuruların 5 milyon 135 bininin belirtilen şartları taşıdığı tespit edilerek kuraya girmeye hak kazandığı görüldü. 
Mardinli hemşehrilerimiz de Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği bu sosyal konut seferberliğine, kent genelinde toplam 17.544 başvuruyla cevap verdi. Hemen hatırlatmak isterim ki “İlk Evim, İlk İşyerim Projesi” kapsamında TOKİ tarafından ilan edilen kontenjanlar dâhilinde Mardin’imizde toplam 2.550 adet konut inşa edilecek. Artuklu’da 1.600, Midyat’ta 354, Yeşilli’de 200, Dargeçit’te 183, Mazıdağı’da 63, Kızıltepe’de 150 konut hak sahiplerine belirtilen tarihlerde teslim edilecek.


Son 20 yılda TOKİ eliyle ülkemize ve kentimize pek çok konut, kamu hizmet binası ve sosyal donatı unsurları kazandırılmıştır. “İlk Evim, İlk İşyerim Projesi”yle hayata geçirilecek konut ve işyeri seferberliğiyle de insanımızın ev ve işyeri sahibi olması kolaylaşacak; kira öder gibi mülk sahibi olmaları sağlanacaktır.
Sosyal devlet olma anlayışının bir gereği olarak her alanda olduğu gibi barınma, konut, işyeri ve istihdam alanlarında da vatandaşlarımızın yanında olmaya, devletimizin tüm imkânlarını insanımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın çağın gerektirdiği barınma ve çalışma ortamlarına kavuşması için projelerimizi ve çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Mardin’imizde de hemşehrilerimizin huzurunu, refahını, birlik ve beraberliğini güçlendirecek adımları hep birlikte atacağız.


O sebeple buradan bir kez daha konut ve işyeri seferberliğinin sahibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın Bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.’’

 

 

ARTUKLU HABE AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: Mardin’ Kuraları Çekildi
28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00