MARDİN'DE TOPLU TAŞIM ÖDEMELERİ ARTIK TEMASSIZ YAPILACAK

Toplu taşıma sistemlerini temassız ödemeyle kullanma rahatlığını yaşayan Türkiye’deki şehirlerin arasına Mardin’de katıldı. Mardin halkı veya ziyaretçileri bundan böyle temassız özelliği taşıyan banka kartı, kredi kartı ve cep tel

Mardin 13.10.2020 13:41:00 0
MARDİN

Toplu taşıma sistemlerini temassız ödemeyle kullanma rahatlığını yaşayan Türkiye’deki şehirlerin arasına Mardin’de katıldı. Mardin halkı veya ziyaretçileri bundan böyle temassız özelliği taşıyan banka kartı, kredi kartı ve cep telefonlarını toplu taşımada ödeme işlemi için kullanabilecek.

 

Ödeme sistemleri teknolojilerinin öncü şirketi Mastercard tarafından dünyanın en büyük metropollerinde kullanılan ‘temassız toplu taşıma ödeme’ altyapısı, Kentkart iş birliği ile Mardinliler’in de hizmetine açıldı. Bu sayede sadece Mardin’de yaşayanlar değil Mardin’i ziyarete gelen misafirler de toplu taşımayı kullanırken bozuk para ve bilete gerek duymadan temassız ödeme özelliğine sahip banka veya kredi kartlarıyla kolaylıkla seyahat edebilecekler. Bunun yanı sıra Mastercard’ın ‘temassız toplu taşıma ödeme’ alt yapısıyla yolcular cep telefonlarını da bilet okuyucusuna yaklaştırarak ödemelerini güvenli bir şekilde yapabilecekler.

 

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan “Londra, Şikago, St. Petersburg, Kiev, Bükreş gibi dünyanın önde gelen metropollerinde kullanılan, basit, hızlı ve güvenli ödeme sağlayan Temassız Mastercard Toplu Taşıma uygulaması; Türkiye’de de Adana, Alanya, Ankara, Antalya, Bandırma, Burdur, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Ordu, Sivas, Düzce, Samsun, ve Osmaniye olmak üzere 20 ilde aktif olarak kullanılıyor. Bu sayede bu illerde yaşayanlar kadar, ziyarete giden yerli ve yabancı ziyaretçiler de temassız özelliği taşıyan banka kartı, kredi kartı ve cep telefonlarını Mastercard’ın güvenli altyapısıyla toplu taşıma ödeme işlemleri için kullanabiliyor. Farklı birçok medeniyetin izini taşıyan ve yerli yabancı bir çok insanın ilgi odağı olan Mardin’in de bu şehirlerimizin arasına katılmasından memnuniyet duyuyoruz.”

 

Mastercard’ın geliştirdiği bu altyapının sadece toplu ulaşım araçlarının ödemeleri ile sınırlı kalmadığının altını çizen Çağlayan, “Otopark, müze girişi gibi diğer kamu alanlarında da kullanımı yaygınlaşan bu akıllı sistem, devletlerin de tek bir sisteme yatırım yaparak daha verimli çalışmasına ve tasarruf etmesine olanak sağlıyor. Kayıt dışı ekonominin küçültülmesi ve vergi kaybının engellenmesi gibi pek çok alanda daha avantaj sunan uygulama ile kullanıcılar, yoğun şehir yaşantısı içinde ulaşım kartlarına dolum yapmak için vakit harcamıyor, kayıp ya da çalıntı durumunda para kaybetme riski de yaşamıyorlar” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33