Tarih: 29.01.2014 10:16

MARDİNDE UYUŞTURUCU KOORDİNASYON TOPLANTISI

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu 2014 yılının ilk toplantısını Vali Dr. Ahmet CENGİZ Başkanlığında Valilik Nişli Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Mardin Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Nureddin ÖZDENER tarafından kurul üyelerine bir önceki dönemde yapılan uyuşturucu ve Bağımlı Maddelelelerle mücadele çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi  verildi.
Kurulun amacının bağımlılık yapıcı maddelere karşı toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek olduğunu belirten Vali Dr. Ahmet CENGİZ, hedefin talep ve arzın azaltılmasını sağlamak ve madde kullanımını önlemek olduğunu söyledi.

Uyuşturucu maddelerin tehlikesine karşı, eğitim ve bilgilendirme kampanyaları yoluyla toplumun farkındalık düzeyini artırarak toplum destekli mücadelenin sağlanması gerektiğini de vurgulayan Vali Dr. Ahmet CENGİZ, bağımlılık yapıcı maddelere karşı özellikle öğrencilere, gençlere yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının yapılması gerektiğini belirtti.

Kurul toplantısına Vali Yardımcısı Ali İkram TUNA, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Vural EROL, İl Emniyet Müdürü Derviş KARA, İl Müftüsü Dursun Ali COŞKUN ile diğer kurul üyeleri katıldı.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —