MARDİN'DE VATANDAŞLAR EZAN'IN EHLİYETLİ KİŞİLERCE OKUNMASINI İSTİYORLAR!

Mardin'de Ezan okuyan Müezzinlerin Camilerde Namaz saatlerinde merkezi sitemle okuduğu Ezanlarla ilgili yoğun şikayetler yapılıyor.Özellikle ezanların müezzinler tarafından makamına uygun okunmaması tepkilere neden oluyor.

Mardin 30.05.2024 09:36:00 0
MARDİN

Mardin'de Ezan okuyan Müezzinlerin Camilerde Namaz saatlerinde merkezi sitemle okuduğu Ezanlarla ilgili yoğun şikayetler yapılıyor. Özellikle ezanların müezzinler tarafından makamına uygun okunmaması tepkilere neden oluyor.

 

Vatandaşlardan gelen şikayetler Mardin İl Müftülüğüne bildirilmesine rağmen şikâyetin bildirilmesi  için aranan Mardin il müftülüğünün telefonuna çıkan kişiler tarafından sertçe cevaplar verilmesi tepkilerin artmasına neden oluyor.

 

Konu ile ilgili Artuklu Haberi arayıp şikayetini bildiren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş şunları söyledi:

 

‘Bildiğim kadarı ile ezanı mukaddes öyle güzel okunmalıdır ki insanları dinimize yöneltmekte faydalı olması gerekir. Hiç kimseyi bir an önce ezanın bitmesini arzu ettirecek ya da buna benzer hallere sokmamalı! Mardin il müftülüğüne çağrımdır, zaman zaman ezan vakitlerinde ezanı mukaddesimizi bir dinlesinler! İnanın bir müezzin ya da onun yerine ezan okuyan biri ne makam ne de düzgün bir şekilde ezan okuyor! Lütfen ama lütfen yeterli eğitimi olmayan kişiler ezan okumasın Allah rızası için! ’,

 

Mardin'in önemli simalarından ve Gazeteci Yazar Semih Hocaoğlu'da bugün sosyal medya hesabından konuya ilişkin olarak yayınladığı ve Mardin il Müftüsüne hitaben yaptığı çağrıda şu satırlara yer verdi:

 

‘’SAYIN MARDİN MÜFTÜSÜ,

 

Merkezi sistem dahilinde icra edildiğini öğrendiğimiz ezanın ;

gerek ses, gerek makam ve gerekse usul olarak değerlendirildiğinde, müezzin olmasına ihtimal verilmeyen ehliyetsiz kişilerce ve zaman zaman çocuklarca okunmakta olması, vatandaşı islamiyet adına ciddi manada üzmekte ve şikayetlere meydan vermektedir.

Konuyu defalarca yazmış ve sizinle namaz sonrası camide karşılaştığımızda ;

bazı vaizlerin cuma vaazı için çoğu kez gelmediği veya namazdan 5-10 dakika önce geldiği konusuyla birlikte, ezan konusundaki bu sıkıntıyı da size aktarmış ve her iki durumun düzeltilmesi için himmetinizi rica etmiştim.

Uygun bir sesle, makamında ve usulünde, huşû içinde icra edilmiş bir ezanın ; gayrimüslim vatandaşın islamı seçmeye neden olabildiği zamanın tanığı olanların, şimdilerde ezanın bu şekilde okunmasının şikayet konusu olmasından ötürü duyduğu acı büyüktür.

Konu ile ilgili tepkilerin daha fazla büyümesine fırsat vermeden, bu ciddi sıkıntının giderilmesi için ilgi ve himmetlerinize ihtiyaç vardır.

Bu kez bu himmeti esirgemeyeceğinizi umarım, 'Dedi.

 

Vatandaşlar, Mardin ili genelinde Ezan'ın   ehil  kişilerce makamına uygun olarak okunması ve Diyanet Personelinin vatandaşlarla ilişkilerinde daha dikkatli olmaları istendi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10739,94%2,57
  • DOLAR

    32,80% 0,05
  • EURO

    35,10% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2490,58% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3973,22% 0,00