MARDİN`DE YAZ KUR`AN KURSLARI ARASI BİLGİ VE HADİS YARIŞMASI

Mardin İl Müftülüğü Yaz Kuran Kursu öğrencileri arasında bilgi yarışması düzenlendi. Öğrenciler bilgi yarışmasına büyük ilgi göstererek heyecanlarını da dile getirdiler.

Polisiye Haberler 26.08.2013 09:52:41 0
MARDİN`DE YAZ KUR`AN  KURSLARI ARASI BİLGİ VE HADİS YARIŞMASI

 Mardin İl Müftülüğü Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında bilgi yarışması ve hadis yarışması düzenlendi.         

         Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışma Noter Cevdet İlköğretim Okulu’nda düzenlendi. Üç ayrı kategoride yapılan bilgi yarışmasında öğrencilere; 1. Kategoride sayılan ve 4.5.6. Sınıflar için 50. 2. Kategori sayılan 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine 75,3. Kategori sayılan 9.10.11. Ve 12. Sınıf öğrencilerine 100 soru soruldu.

         Sınav sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri cuma günü saat 14:00’da Fuat Yağcı Camiinde  düzenlenen törenle verildi.

         Diğer bir yarışma olan hadis yarışması ise çok çekişmeli geçti. İlahiyatçılardan oluşan jürinin birinciyi belirlemekte çok zorlandığı yarışmada Aşşolar Camii’nden Hilal Aslan birinciliği kazandı.

         Hadis yarışmasında her bir öğrenci 40 tane hadisi ezbere hem Arapça hem de Türkçe okuyarak camide yarışmayı takip eden cemaati kendilerine hayran bıraktılar.

         Ödül Töreninde bir konuşma yapan İl Müftü Vekili Masum Taşçı öğrencilerin bu çaba ve emeklerinin her türlü takdirin üstünde olduğunu söyledi.

         Taşçı konuşmasında ayrıca şunları kaydetti: “ Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz” şiarı başladığımız Kur’an kursumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Mardin’de önceki yıllara oranla daha yoğun geçen bu kurs dönemin meyvelerini şu anda toplamış bulunmaktayız. Çocuklarımız bu dönemde hem Kuran okumayı öğrendi hem de dini bilgiler konusunda bilgilerini arttırdılar. Hadis yarışmasında ise kısa bir süre içerisinde 40 Hadisi ezberleyerek Peygamber Efendimizin öğütlerini kendine kılavuz edindiler. Ben bu vesileyle bu öğrencileri yetiştiren hocalarımıza ve özellikle onları kuran kurslarına göndererek, teşvik eden ailelerine yürekten teşekkür ediyorum.”dedi.

         Birincilere Diz Üstü Bilgisayar, 2. Ve 3.olan öğrencilere tablet bilgisayar. Hadis yarışmasında da birinciye diz üstü bilgisayar diğer  beş öğrenciye tablet bilgisayar hediye edilirken, yarışmaya katılıp dereceye girmeyenlere de birer saat hediye edildi.

 

Yarışmada Dereceye Giren ve ödüllerini alan öğrenciler şöyle oluştu:

Hadis Ezberleme Yarışmasında:

1 Hilal Aslan (Aşşolar Camii)

2. Esma Uslu (Kuba Camii)

3. Beyza Öztürk (Fuat Yağcı Camii)

4.Bünyamin Aslan (Yeni Camii)

5.Esma Varlık (Şehidiye Camii)

6. İsmail Uçar( Sultan köy Camii)

 

Dini Bilgiler Yarışması:

Birinci Kategori:

1.Miray Tatlıdede (Küba Cami)

2.Muhammed Örnek (Eminettin Camii)

3.Sevda Ekin( Peygamber Camii)

İkinci kategori

1.İsmail Uçar

2.Şeyma Aydı

3.Fatma Nas

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04