Mardin'de 'Yazımda Kardeşlik Var' Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi

Mardin Vali Vekili Gürsel Temurci, “Yazımda Kardeşlik Var” temalı yaz kampı kapanış programına katıldı.

Mardin 11.08.2022 17:45:00 0
Mardin

Mardin Vali Vekili Gürsel Temurci, “Yazımda Kardeşlik Var” temalı yaz kampı kapanış programına katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Yazımda Kardeşlik Var" projesinin kapanış programı, özel bir otelde yapıldı.

Programa, Mardin Vali Vekili Gürsel Temurci, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, kamu kurumları, siyasi parti, STK temsilcileri, öğrenci, veliler ve eğitmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi, tiyatro ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

Programda konuşan Mardin Vali Vekili Gürsel Temurci, programlarda düzenlenen etkinliklerle gençler arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarının da güçlendiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği yaz kampının da gençlere ciddi katkılar sağlayan önemli projelerden biri olduğunu belirten Temurci, “Gençlerimizi Mardin'imizin kadim kültürü ve köklü mirasıyla buluşturduk. Onları Dara Antik Kenti'nde binlerce yıl öncesine yolcu ederken, Deyrül Zafaran Manastırı'nın ve Ulu Camii'nin gölgelerinde dinlerin kardeşliğine tanıklık etmelerini sağladık. Taşın ilmek ilmek işlendiği bu kadim kentte, zaman içinde bir yolculuğa çıkardık. Bu yolculukta Mardin'imizin sevgi, barış ve kardeşlik türkülerini en gür seda ile seslendirdik. Ellerimizi kenetledik, yüreklerimizi birleştirdik.” dedi.

Gençlere, bilimde, sanatta, sporda, hayatın her alanında yenilikçi yaklaşımlar sergilemelerini önererek, devletin tüm imkanlarıyla gençlerin yanında olduklarının altın çizen Temurci, şunları söyledi:

“Valilik olarak gençlerimizden gelen talepler doğrultusunda gençlerimize her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Gençlerimizin daha iyi ve daha nezih ortamlarda eğitim-öğretim görmesi, spor yapması, sanatsal faaliyetleri icra etmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü sizler, en kıymetli hazinemizsiniz. Bu hazineyi en iyi biçimde işleyip kıymetli bir mücevhere dönüştürmek ise bizlerin ilk ve en önemli görevidir.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ise, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın 5 yıldan bu yana başarıyla programı sürdürdüklerini dile getirerek çocuk ve gençlerin, büyüklere kardeşliğin, sevginin ve muhabbetin ne olduğunu gösterdiğini, geleceğe dair umutlara güç kattıkları için çocuklara teşekkür etti.

Programda Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin ve İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’te birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kampa katılan gençlerin çeşitli gösteriler sunduğu program, ödül töreniyle son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00