MARDİN'DE YOĞUN KORONA VİRÜS DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

içişleri Bakanlığının  81 İl Valiliğine gönderilen Genelgesi  doğrultusunda sürdürülen denetimler kapsamında, Mardin'de il emniyet müdür vekili M. İlker EMİR' in de katılımıyla "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla denetimler gerçekleştirildi.

7.08.2020 11:08:00 0
MARDİN

İçişleri Bakanlığının  81 İl Valiliğine gönderilen Genelgesi  doğrultusunda sürdürülen denetimler kapsamında, Mardin'de il emniyet müdür vekili M. İlker EMİR' in de katılımıyla "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla korona virüs tedbirlerine yönelik kapsamlı denetim  gerçekleşti

 

İçişleri Bakanlığının  81 İl Valiliğine gönderilen Genelgesi  doğrultusunda sürdürülen denetimler kapsamında, Mardin ili genelinde toplam 228 ekip ve 651 personelin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlere İl Emniyet Müdür Vekil M. İlker EMİR' katıldı.

 

İçişleri Bakanlığının  talimatıyla 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan, Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan denetimler, Mardin ili merkez ve ilçelerinde de yoğun olarak devam ediyor.

 

Covid-19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutulması amacıyla ilimizde genelinde polis, jandarma, zabıta, gıda kontrol ve sağlık ekipleri maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.

 

Maske, fiziki mesafe ve hijyen kurallarının hatırlatılması ve kontrollü sosyal hayatla birlikte ortaya çıkan rehavetin giderilmesini amaçlayan denetimleri Vali Vekili Bahattin Çelik, yerinde inceledi.

 

Mardin Valiliği koordinasyonunda il merkezinde alışveriş merkezleri, pazar yerleri, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, çay bahçesi, düğün ve nikah yapılan yerler, berber, kuaför/güzellik merkezleri, internet kafeler, oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiciler, piknik alanları ve parklar denetlendi.

 

Yapılan denetimleri inceleyerek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Vekili Bahattin Çelik,  salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulmasının elzem olduğunu vurguladı.

 

Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan denetimlerde vatandaşların ve esnafın yoğun olduğu noktaları gezerek maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında uyarılarda bulunan Vali Vekili Bahattin Çelik’e Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Kandemir, İl Emniyet Müdür Vekili Muhittin İlker Emir eşlik etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,35% -0,06
  • EURO

    34,52% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2375,93% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00