MARDİN`DE YAŞAM NORMALE DÖNÜYOR!

Mardin ve İlçeleri`nde 4 Gün önce yağan ve son 40 Yılın en yoğun Kar Yağışının yaşandığı Bölgede Mahsur Kalan yolcu ve araçları kurtarmak kapanan Köy Yollarının açılması için İnsanüstü gayret sarf eden Mardin Valisi önemli başarılara imza attı.

Polisiye Haberler 15.12.2013 20:14:39 0
MARDİN`DE YAŞAM NORMALE DÖNÜYOR!

Mardin ve İlçeleri`nde 4 Gün önce yağan ve son 40 Yılın en yoğun Kar Yağışının yaşandığı Bölgede Mahsur Kalan yolcu ve araçları kurtarmak kapanan Köy Yollarının açılması için İnsanüstü gayret  sarf eden Mardin Valisi  ve ekibi önemli başarılara imza attı.

Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz İl`de oluşturulan Afet ve Acil Durum Merkezini kuarark 24 saat çalışma esasına göre devreye sokarak,Acil yardım talebinde bulunan vatandaşların yardımın koşulması için koordinasyon Merkezi kurarak,Kurtarma çalışmaları yürten ekiplere moral vermek ve çalışmaları yerinde izlemek üzere Bizzat kendisi yol açma vre kurtarma çalışmnalarını yerinde izleyerek vatandaşlarla görüştü.

Mardin`de 3 gün aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Vali Yardımcısı Başkanlığında oluşturulan Afet ve Acil Durum Merkezi 24 saat esasına göre çalışmalarına devam ediyor.
Karayollarında yapılan kar temizleme çalışmaları sonucunda tüm ilçe bağlantıları sağlandı. Kapalı olan köy yollarının açılması çalışmalarına ve elektrik verilemeyen köylerin elektrik iletim hatlarının onarımına ise devam ediliyor.
Aşırı kar yağışından dolayı 218 mahsur kalma olayına müdahale edilerek binlerce vatandaşlarımızın tahliyesi sağlandı. Araçlarında çalışmaların bitmesini bekleyen sürücü ve yolculara ise Kızılay ve Afad ekipleri tarafından hazırlatılan kumanya paketleri dağıtıldı.
Toplam 577 köy ve 291 köy bağlısına ve 4550 km yol ağına sahip olan İlimizde İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklar tarafından 22`si kiralık, 35 araçla acil sağlık hizmetlerine yönelik çalışmalarının yanında, yaklaşık 2.000 km yol açılarak 649 yerleşim birimine ulaşım sağlandı.
112 Acil Sağlık ekipleri tarafından 46`sı doğum olmak üzere toplam 469 acil sağlık yardım talebine ulaşılarak, hastaların en yakın hastanelere intikali ve tedavileri sağlandı.
Orman ve Su işleri İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ise yaban hayatın korunması amacıyla doğaya 1,5 ton gıda malzemesi (buğday ve yeşillik) serpmek suretiyle yemleme çalışması yapıldı. İlave olarak 4 ton yemleme çalışması yapılacaktır.
Kar temizleme çalışmalarını bizzat takip eden Vali Dr. Ahmet Cengiz Nusaybin-Cizre karayolundaki kar temizleme ve yol açma çalışmalarını Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, 4. Hudut Alay Komutanı Mehmet Cengiz Doğan, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara ve diğer yetkililerle birlikte takip etti.
Vali Dr. Ahmet Cengiz, yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalarını 24 saat kesintisiz olarak sürdüren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan personele teşekkür etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19