MARDİN'DE ''YÜZYILIN KONUT PROJESİ'' KURALARI ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının öncülüğünde hayata geçirilen “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Mardin'de kura çekim töreni heyecanı yaşandı.

7.01.2026 12:31:00 389 0
MARDİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının öncülüğünde hayata geçirilen “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Mardin'de kura çekim töreni heyecanı yaşandı.

 

Mardin İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan kura çekimine; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun ,Ak Parti  Mardin Milletvekili Muhammed Adak, TOKİ Başkan Yardımcısı   Osman Direnç, İl Protokolü , Kaymakamlar , Belediye Başkanları , Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlar Yöneticileri ve vatandaşlar  katıldı.

 

Yüzyılın Konut Projesi    500  Bin Sosyal Konut'un Mardin ili kurası düzenlenen tören ile çekildi. Noter huzurunda çekilen kurada Şehit Ailesi ve Gazi, Engelli, Emekli, Genç ve Üç çocuk olmak üzere 5357   hak sahibinin isimleri belirlendi.

  

Yüzyılın Konut Projesi ile 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceğini anımsatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank şunları kaydetti:

 

 "Bu kapsamda bugün Mardin'de  hak sahiplerini belirliyoruz. 6 bin 803 konutun kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Hak sahibi olacak vatandaşlarımızın yeni yuvalarında aileleriyle ağız tadıyla oturmalarını temenni ediyorum. Barınma, insanın en temel ihtiyaçlarından biridir. Bu yüzden ailesiyle güvenli bir çatı altında yaşamak her vatandaşımızın en doğal hakkıdır. AK Parti iktidarları olarak 23 yıldır eser ve hizmet siyasetimizin merkezine her zaman sizleri aldık. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma, çevreden şehirciliğe kadar her alanda olduğu gibi konut alanında da vatandaşlarımızın yanında olduk."

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

9.3° / 1.7°
  • BIST 100

    14622,27%-0,60
  • DOLAR

    43,05% 0,04
  • EURO

    50,36% 0,14
  • GRAM ALTIN

    6106,52% -0,85
  • Ç. ALTIN

    10074,83% -0,91