MARDİN'DE'MAHİR ELLER'PROJESİ İLE İSTİHDAMA DESTEK

Mardin'de TÜRKİYE Odalar Borsalar Birliği koordinasyonunda, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Mahir Eller Projesi’nde istihdama destek sağlanıyor.

Mardin 22.01.2021 12:02:00 0
MARDİN

Mardin'de TÜRKİYE Odalar Borsalar Birliği koordinasyonunda, Mardin  Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğinde yürütülen, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ‘Mahir Eller Projesi’nde istihdama destek sağlanıyor.

 

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle sürdürülen Mahir Eller Projesi ile Mesleki Yeterlilik Sınavları Mardin’de başarılı bir şekilde devam ediyor.

 

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye-5 alanında teorik ve uygulama sınavları Mahir Eller Mardin ekibi koordinasyonunda TOBB MEYBEM tarafından gerçekleştirilİyor.. Sınavda başarılı olan adayların istihdam süreçlerinin kolaylaştırılması da projenin hedefleri içerisinde yer alıyor.

 

Yeni istihdam edilecek kişilerin, belgelendirildikleri alan dışında bir işe yerleştirilmesi durumunda da işverenin teşviklerden faydalanması mümkün olacak.
Süre uzatımıyla birlikte, proje kapsamında gerçekleştirilen sınav faaliyetleri de yeniden düzenlendi. Buna göre MYK’nın koronavirüs ile mücadele çerçevesinde yayımladığı rehbere istinaden, Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları (YBK) sınav merkezlerini  korona virüs nedeniyle sosyal mesafeye uygun olarak dizayn edilerek sınavlar gerçekleştiriliyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00