MARDİN`E TRİLYONLUK TURİZM YATIRIMI MÜJDESİ!

Mardin'in en işlek caddesi olan Birinci Cadde'de gerçekleştirilecek büyük değişim için çalışmalara start verildi.9 Milyon Euro bütçeli Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında Birinci Cadde de bulunan tüm dükkanların cephe iyileştirme çalışmaları yapılaca

Polisiye Haberler 17.09.2013 21:12:04 0
MARDİN`E TRİLYONLUK TURİZM YATIRIMI MÜJDESİ!

Mardin’in en işlek caddesi olan Birinci Cadde’de gerçekleştirilecek büyük değişim için çalışmalara start verildi.9 Milyon Euro bütçeli Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında Birinci Cadde de bulunan tüm dükkanların cephe iyileştirme çalışmaları yapılacak.

Mardin`e yapılacak Turizm Yatırım Projesi Bilgilendirme Toplantısı Mardin Erdoba Elgance Otel`de Gerçekleştirilen Toplantıda katılımcılara anlatıldı.Tanıtım Toplantısına Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu,Bürokratlar ve 1.Cadde Esnafları katıldı.

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülecek olan "Birinci Cadde Cephe Sağlıklaştırma Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Tanıtım toplantısına Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Gazan, birinci cadde esnafı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katıldı.


Toplantıda bir konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz “Mardin’de yıllardır devam eden "Tarihi Dönüşüm Projesi" var. Bugüne kadar gerek mali olarak gerekse işgücü olarak büyük işler yapılmış, iyi de işler başarılmış. Kentimizin alt yapısı yenilenmiş. Bu süreçte birçok bina restore edilmiş, bazı binalar Valiliğimiz tarafından satın alınmış, kamu hizmetine sunulmuş" dedi.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nın koordinesinde BROP projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli bir proje yürüttüklerini belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz konuşmasına "Bu projenin bir parçası 1.Cadde`de bulunan işyerlerinin cephelerinin iyileştirilmesi, ıslah edilmesi, tek tip malzemeyle kapatılması, tabelaların tek tip haline getirilmesi, bu gerçekten büyük bir proje. Mardin’in geleceğe hazırlanması diyebiliriz" şeklinde devam etti.


Gelecek kuşaklara sağlıklı, daha güzel bir Mardin bırakmak için yapılacak çalışmaların yaklaşık 1 yıl süreceğini ve Proje büyüklüğünün 6 milyon Euro olduğunu ifade eden Vali Dr. Ahmet Cengiz "Esnafımızla, işyeri sahiplerimizle görüş alıverişinde bulunduk. Gerek yapımcı firma gerekse danışman firma hassasiyetle bu konunun üzerinde çalışacaklar. Biz de denetleyeceğiz. Bugünkü 1. Caddeyle önümüzdeki yıl göreceğimiz, yaşayacağımız 1.Cadde arasında ciddi farklar olacak. Bu proje tamamen hibe olduğundan esnafımıza mali yükümlülük getirmeyecek, anahtar teslim proje diyebiliriz” dedi.


Toplantının ikinci oturumunda ise Vali Dr. Ahmet Cengiz proje hakkında esnafımızla fikir alışverişinde bulundu.Proje paydaşlarının görüşleri alındıktan sonra toplantı sona erdi.

Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu`ndan 1.cadde atağı...Başkan Ayanoğlu Geçen yıl Mardin 1.Cadde çalışmalarının sağlı yürütülememsi ve aylarca kapalı kalan 1.Cadde Esnafının mağdurt olması nedeni ile yanlış anlaşılma ve bazı Provakatörlerin girişimleri sonucunda eleştirilere maruz kalmış ancak İyi niyetli 1.Cadde Esnafının uyanıklığı sayesinde durumun farkedilmesi ve 1.cadde esnaf mağduriyetinin sorumluluğunun Dönemin Mardin Valisi ve Teknik elaman yetersizliğinden kaynaklandığı analaşılması üzerine Belediye Başkanı 1.Cadde Esnafı ve Turizmciler tarafından ziyaret edilerek destek açıklamasında bulunulmuştu.

Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu bu kez Cadde`nin Trafiğe kapaatılmadan,Sit alanında yer alan ve 1`inci Cadde`de bulunan binaların cepheleri iyileştirilecek ve cadde boyunca standart tabela, kepenk ve tente sistemi uygulamasına gidilmesi için çalışmalar yürütülmesi için çalışmalara başlandı.

Birinci Cadde esnafına Projeyi tanıtmak için yapılan toplantıya katılan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; projenin Mardin turizmini şahlandıracağını söyleyerek; “Mardin için çok önemli bir proje. 9 milyon Euro harcanacak olan proje kapsamında tek tip vitrin, tek tip tabela ile açılıp kapanabilen motorlu gölgelikler, kumandalı vitrinler olacak.En zorlu çalışmaları atlattık bu cephe çalışmalarımız keyifli geçecek ,şehrin görünümü değişecek. İnşallah el ele verirsek bunun da üstesinden geleceğiz.Bu proje oluşturacağı turizm potansiyeliyle en başta esnafımızın sonra Mardin halkının yüzünü güldürecektir.”dedi.
BİRİNCİ CADDE TRAFİĞE KAPATILMAYACAK
Tanıtım toplantısına katılan Birinci Cadde esnafının sorusu üzerine , çalışmalar sırasında caddenin trafiğe kapatılmayacağını ifade eden Başkan Ayanoğlu; “Cephe çalışmaları yapılırken cadde trafiğe kesinlikle kapatılmayacak.Sadece çalışmaların olduğu yerde park yasağı uygulanacak. Esnafımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız” dedi. 
Sürdürülebilir Turizm Projesinin tamamlanmasıyla Mardin’in UNESCO Üyeliği için çok ciddi bir ilerleme sağlanacağını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu; “Turizm Mardin’in gelecekteki en büyük zenginlik kaynağı olacaktır.Bu çalışmalarla bizler tohum ekiyoruz bunun semeresini ilerde kat kat alacağız.Mardin eğer UNESCO listesine girerse yılda 5 milyon turist şehrimizi ziyaret edecek anlamına geliyor.5 Milyon turist; yatırım,istihdam,canlılık,zenginlik demektir.. Bu ve diğer projelerde emeği geçen içişleri bakanımız sayın Muammer Güler’e, Mardin Valimiz Ahmet Cengiz’e ve çok değerli esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum “dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19