MARDİNFED HEYETİ`NDEN VALİ TAŞKESEN`E ZİYARET

Mardin ve İstanbul'daki dernek ve STK'lar arası diyaloğun gelişmesine katkı sunmak için Mardin'e geldiklerini dile getiren MARDİNFED Genel Başkan İbrahim Biter Başkanlığındaki Heyet,Mardin Valisi Mustafa Taşkesen`i makamında ziyaret ettı.

Mardin 19.06.2014 09:49:54 0
MARDİNFED HEYETİ`NDEN VALİ TAŞKESEN`E ZİYARET

Mardin ve İstanbul’daki dernek ve STK’lar arası diyaloğun gelişmesine katkı sunmak için Mardin’e geldiklerini dile getiren MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter Başkanlığındaki Heyet,Mardin Valisi Mustafa Taşkesen`i makamında ziyaret ettı


Vali Mustafa Taşkesen, Merkezi İstanbul’da bulunan Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.Mardin Dernekleri Federasyonu’nun 38 dernekten oluştuğunu belirten Federasyon Başkanı Biter, Vali Mustafa Taşkesen’e Mardin’deki görevinde başarılar diledi.

Vali Mustafa Taşkesen, Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter ve heyette bulunan dernek başkanlarına ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.

MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter,Basın Mensuplarına yaptığı açıklamada,İstanbul’da bulunan 38 Mardin derneği, bir  federasyon çatısı altında toplandık. Bundan önce bütün derneklerimiz kendi bölgesindeki insanlara hizmet etmeyi amaç edinmişlerdi. Tabi biz bu gücü kontrol altına alıp daha güçlü olabilmek ve o güce sinerji yaratmak amacıyla federasyonumuzu kurduk.” dedi.

 MARDİNFED Genel Başkanı Biter,8 aylık gibi kısa bir süreye rağmen onlarca yıldır faaliyet gösteren etkin bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ve  Siyaset üstü bütün partilere aynı mesafede durduklarını söyleyen  Biter, “Mardin mozaiğine uygun bir şekilde Süryanisi, Ermenisi, Arabı, Kürdü, Yezidisi ve  Keldanisi ile bir araya gelerek bu federasyonda birlikteliği İstanbul’da da bir araya getirmeye çalışıyoruz. Çünkü dünyada medeniyetler ittifakını kurmaya çalışan gelişmiş ülkelerden daha önce, biz medeniyetler ittifakını asırlarda kurmuş vaziyetteyiz. Bunu da inşallah sinerji yaratarak İstanbul’daki yaşayan Mardinlilere sosyal kültürel ve ekonomik anlamda hizmet etmek, İstanbul’da okuyan öğrencilerimize burs, ihtiyaç sahibi ailelerimize de yardımda bulunmak amacıyla, hem de kültürümüzü yaşatarak hizmet etmek amacıyla kurulduk. Bu arada İstanbul’da bulunan Mardinli sivil toplum kuruluşları ve Mardin’deki sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek bir köprü vazifesini oluşturmak, buradaki sorunlarımızla  ve bizim de dışarıda  yaşayan Mardinliler olarak  ne katkı sunabiliriz düşüncesiyle bu hareketi başlattık. Bütün ilçeleri köyleri ve beldeleri ziyaret ederek oralardaki sorunları gündeme taşıyarak   genel ve yerel yönetimlerle maddi ve manevi anlamda ne gibi katkılar sunabiliriz düşüncesiyle, sizleri hem de yerel yönetimleri ziyaret ederek yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

 

 

``Haberin Hlduğu Her Yerde``

Artuklu Haber Ajansı-Mardin


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90