Mardin`i Dünyaca Ünlü Fotografçılar Tanıtacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye`yi dünyaya usta fotoğrafçıların kareleriyle tanıtacak. Bu kapsamda, "Afgan Kız" fotoğrafıyla adını duyuran belgesel fotoğrafçısı Steve McCurry, reklam fotoğrafçılığının "bir numarası" Mark Edward Harris, sanat elçisi ve

Polisiye Haberler 26.01.2014 21:04:56 0
Mardin`i Dünyaca Ünlü Fotografçılar Tanıtacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye`yi dünyaya usta fotoğrafçıların kareleriyle tanıtacak. Bu kapsamda, "Afgan Kız" fotoğrafıyla adını duyuran belgesel fotoğrafçısı Steve McCurry, reklam fotoğrafçılığının "bir numarası" Mark Edward Harris, sanat elçisi ve başarılı foto muhabiri Hazel Thompson ve rock yıldızlarının fotoğrafçısı Robert M. Knight deklanşöre Türkiye için bastı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik`in çizdiği vizyon çerçevesinde, her biri çok sayıda uluslararası ödüle sahip ve dünyaca ünlü çalışmalara imza atan dört fotoğrafçı, 2014`te yurt dışında yürütülecek reklam kampanyalarında kullanılmak üzere, Türkiye`de mevsimin elverişli olduğu bölgelerde çekimlerini tamamladı.
Türkiye`nin güzellikleri ölümsüz karelerde
40`ın üzerinde uluslararası ödüle sahip Steve McCurry, çekimlerini Pamukkale ve İstanbul`da gerçekleştirirken, Mark Edward Harris, Denizli-Pamukkale, Edirne, Erzurum, Şanlıurfa-Harran, Van, Mardin, Adıyaman, İstanbul, Kapadokya`yı fotoğrafladı.
Hazel Thompson, fotoğraflarında Amasya, İstanbul-Yerebatan Sarnıcı, Safranbolu, Çorum-Hattuşaş, Sivas-Divriği Ulu Cami, Trabzon-Sümela Manastırı, Ayasofya, Antalya-Termessos, Karain, Damlataş, Düden, Manavgat, Kurşunlu, Aspendos, Perge, Side, Kale, Alanya Kalesi, Burdur-Sagalassos`u ölümsüzleştirdi.
Led Zeppelin, Eric Clapton, Jeff Beck, Steve Vai and Carlos Santana gibi rock yıldızlarını fotoğraflayan Robert M. Knight ise bu sefer, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kapadokya ve Pamukkale için deklanşöre bastı



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00