MARDİN'İN DERİK İLÇESİNDE AŞİRETLER ARASI ÇATIŞMALAR TEDİRGİNLİK YARATIYOR!

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan Hama Aşireti ile Saffan Aşireti mensubu gençler arasında yaşanan kavga sebebiyle derik ilçesinde büyük tedirginlik yaşanıyor.Bazı köylere uzun Namlulu silahlarla yapılan saldırı yapıldığı idd

23.07.2024 12:56:00 0
MARDİN

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan  Hama Aşireti ile Saffan Aşireti mensubu gençler arasında yaşanan kavga sebebiyle  derik ilçesinde büyük tedirginlik yaşanıyor. Bazı  köylere uzun Namlulu silahlarla  yapılan saldırı yapıldığı iddia ediliyor.

 

Mardin'in Derik ilçesinde Hama Aşireti ile Saffan Aşireti mensubu gençler arasında yaşanan kavga sebebiyle  Hama aşiretinden bir genç ağır yaralanarak Hastaneye yatırılmasının ardından Yaralı kişinin kardeşi ve akrabası olaydan sonra Artıklu ilçesinde  hama aşiretindeki genci yaralayan sefa aşireti mensubunun abisini işe giderken arkasından başına   çekiç   ve sopa ile vurarak  yaralanıp hastaneye kaldırılan genç  hayatını kaybediyor. Olası olayların önünün almak için kanaat önderlerinin araya girmesiyle yapılan aşiretler arası toplantı da anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı. 

 

Ancak buna Rağmen Aşiretlerin birbirlerinin köylerine uzun Namlulu silahlarla saatlerce ateş etmesi civarda yaşayan tüm köyleri tedirgin ediyor. Çoğunlukla korucu olan Saffan Aşireti üyelerinin uzun namlulu silahlarla Hama Aşireti köylerinden Demirli Köyü’ne bağlı Yeşilyurt mezrasını bastığı, arazileri ve evleri ateşe verdiği iddia edildi.

 

 Uzun menzilli silahlarla yapılan saldırılardan ötürü köyün çoğu yerlisinin köyü terk ettiği ancak geride kalanların hem yangından hem de saldıranların kurşunlarından kaçma şansının olmadığı iddia edildi. Muhasara altındaki bazı köylerde yaşayan Aşiret mensuplarının kavganın başlangıcından bu yana köylerinden çıkamadıkları iddia ediliyor.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DERİK


30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,17% 0,11
  • EURO

    38,12% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2916,42% -0,57
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64