Mardin'in Kalkınmasına Katkı Sunacak Projeler İçin İmzalar Atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, 2022 yılında Mardin’de uygulanan 2 projenin ek ve desteklenecek yaklaşık 36 milyon TL bütçeli 3 yeni projeye ilişkin protokoller imzalandı.

Mardin 4.01.2023 11:54:00 0
Mardin

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, 2022 yılında Mardin’de uygulanan 2 projenin ek ve desteklenecek yaklaşık 36 milyon TL bütçeli 3 yeni projeye ilişkin protokoller imzalandı.

 

Protokol imza töreni, Vali Mahmut Demirtaş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral ve uygulayıcı kuruluşların da katılımıyla Valilik Dara Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, imza töreninde yaptığı konuşmasında, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının bölgeye çok ciddi bir katkısının olduğunu belirtti.

 

Tarım projelerine 46 milyon civarında destekte bulunduklarını anımsatan Vali Demirtaş, “Ama bunun totaline bakılırsa 100 milyonun üzerinde. Hem Tarım Bakanlığının hem GAP’ın hem de çiftçi kredisi var. Bu da bizi mutlu ediyor. Özellikle işsizliğin ve kırsal bölgeden şehirlere göçün önlenmesinde projelerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Şimdiden projelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral ise, ek ödenek aktarılan projelerle birlikte GAP İdaresi tarafından 2022 yılında desteklenen projelerin toplam bütçesinin 55 Milyon TL büyüklüğüne ulaştığını dile getirerek, “Gelen talepler doğrultusunda 2 projemizde de kaynak artışı oldu. Ek bütçelerle nitelikli projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Projelerin Mardin’e hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Söz konusu törende, GAP İdaresi tarafından desteklenen ve ilgili kuruluşlar tarafından uygulanan; Hayvansal Üretim Tiftik Keçisi, Kılından, Kirman ve Dokuma Tezgahında Yöresel Ürünlerin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması, Sürü Elemanına Donanımlı Ekipman Çantası projelerin ek ile desteklenecek; Akan Su Kanalda Yolunu Bulacak, Kızıltepe, Artuklu ve Yeşilli Sulamaları Yenilenmesi, Kırsalda Üretim ve İstihdam İçin Arıcılığın Geliştirilmesi ile Kırsalda Üretim ve İstihdam İçin Arıcılığın Geliştirilmesi projelerin protokolleri imzalandı.

 

Ek ödenek aktarılan projelerle birlikte GAP İdaresi tarafından 2022 yılında Mardin’de desteklenen projelerinin toplam bütçesi 55.4 Milyon TL’ye ulaştı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19