MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE HAİN DARBE GECESİNDE İŞLENEN CİNAYET JASAT TARAFINDAN ÇÖZÜLDÜ
JASAT 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Gecesinde İşlenen Kadın Cinayetini Aydınlattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, JASAT'ın 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Gecesinde Mardin'in Midyat ilçesinde İşlenen Kadın Cinayetini Aydınlattığını duyurdu.Bakan Ali Yerlikaya açıklamasında;

‘’Mardin'in Midyat ilçesinde 15 Temmuz 2016’da, dört aylık hamile olan N.Ş.'nin cesedi, evinin yakınlarındaki su kuyusunda bulunmuş ancak olayın failleri hain darbe girişimi gecesi yaşananlar nedeniyle belirlenememişti.

Mardin’de yapılan detaylı ve teknolojik çalışmalar sonucu; mevcut delillerin kriminal laboratuvarında tekrar incelenmesi sağlandı. Ortaya çıkan ve elde edilen biyolojik delillerle faillerin peşine düşüldü. Elde edilen yeni delillerle birlikte yapılan mukayeseler sonucu 5 şüpheli yakalandı.
Devam eden çalışmalarda; DNA eşleşmesi sağlanan ve cinayeti işlediği tespit edilen M.U.G. Bursa'da yakalandı. Failin kardeşi M.G.’nin ise suça iştirak ettiği belirlendi.İddialara göre, 21 yaşındaki Nurşen Şenkal, evli olmasına rağmen karnındaki bebeğin kocasından değil, kuzenlerinden birine ait olduğu yönündeki söylentiler nedeniyle töre cinayetine kurban gitti. Her iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli de tutuklandı. JASAT’ımız faili meçhul cinayetleri geriye dönük olarak tek tek ele alıyor. Kurduğumuz “Özel JASAT Ekipleri” ile olayları aydınlatmaya devam ediyor. Yıllar önce işlenen cinayetlerin peşini bırakmıyoruz.

Kabine dönemimizde faili meçhul cinayet yoktur. Cinayetlerin tamamının kim ya da kimler tarafından işlendiği aydınlatılmıştır. Son 3 yılda da ülkemizde “kasten öldürme” % 17,4 azalmıştır.
Emeği geçenleri tebrik ediyorum.'' dedi.
ARTUKLU HABER AJANASI-MARDİN/MİDYAT
-
1
Can Atayılmaz ve Ceren Sagu'dan; '' Atarım İçime''
-
2
REKTÖR ÖZCOŞARDAN KALİTE GELİŞTİRİCİ AKADEMİK PERSONELE TEŞEKKÜR TOPLANTISI
-
3
GEMLİK BELDİYESİ'NDEN İLÇEDE PEYZAJ ÇALIŞMALARI
-
4
DEM Partili HUN, "Iğdır’da GES Projeleri Meraları Yok Ediyor''
-
5
Türkiye, 2026 Küresel Kadın Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
-
6
"MARDİN OKUYOR" YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
-
7
Doğan Bekin’ suni gübre de Yaşanan tedarik sorununu TBMM'ye Taşıdı
-
8
TBB, 88 BELEDİYEYE 90 HİZMET ARACI HİBE ETTİ
-
9
Mamak Belediyesi Makut Ekibine Kapsayıcı Afet Eğitimi
-
10
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Şehir Hastanesi İnşaatında İncelemelerde Bulundu
-
11
Mardin'de İç Sularda Av Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
-
BIST 100
15781,34%-0,58
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,28% 0,05
-
GRAM ALTIN
6338,92% 1,49
-
Ç. ALTIN
10542,63% -0,68



