MARDİNLİ ATLET AZAT DEMİRTAŞ BÖLGESEL LİG YARIŞMASINDA 2.OLDU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi?nden lig yarışmalarında 12 İl ve 888 sporcunun katıldığı yarışmalarda; Azat Demirtaş Küçükler 2000 metre yarışmasında kategorisinde katılan 297 sporcu arasından az bir fark ile ikinci olmayı başardı.

Mardin 19.10.2016 14:04:47 0
MARDİNLİ  ATLET AZAT  DEMİRTAŞ BÖLGESEL LİG YARIŞMASINDA 2.OLDU

Küçükler Yıldızlar Bölgesel Kros Ligi Yarışmaları 4 Kategoride 16 Ekim 2016 tarihinde Malatya ilinde yapıldı. Mardin Atletizm Spor Kulübü bünyesinde alt yapıda yetiştirdiği 48 sporcu ile liglere katılarak önemli bir başarı elde etti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden lig yarışmalarında 12 İl ve 888 sporcunun katıldığı yarışmalarda; Azat Demirtaş Küçükler 2000 metre yarışmasında kategorisinde katılan 297 sporcu arasından az bir fark ile ikinci olmayı başardı.

 

                      Azat Demirtaş Bölgesel Kros Ligi’nde sezonun ilk yarışı olmasına rağmen güzel bir performans göstererek Madalya almayı başardı. Yarışma çıkışından itibaren ön sıralarda olduğunu söyleyen Azat ilerleyen mesafelerde rakibi ile olan farkı kapatarak İkinci olmayı başardığını hedefinin Şanlıurfa ilinde yapılacak ikinci kademe yarışında dereceye girerek, Türkiye Finallerine kalmak olduğunu dile getirdi. Azat bu başarımda Milli takım Antrenörümüz Pınar Cura ve Kulüp Başkanımız Mehmet Münir Cura’nın destekleri ile buralara geldim. Mardin Atletizm Spor Kulübü’nde 2010 yılından beri destek almakla birlikte yarışmaktayım. Azat Dünya çapında sporcu yetiştirmeyi kulübümüz başarmıştır. Dağ Koşusunda 2014 yılında Dünya Şampiyonu olan Mardin Midyat İlçesi yol başı köyünden Musa İşler ve kulübümüzde spora başlayan yıllarca destek alan bazı sporcularımızda başarılı oldular. Bende Milli takımda olmak istiyorum dedi. Azat 2016 sezonun ’da Bölgesel liglerde 5 madalya Mardin ilimize kazandırdığını dile getirdi. 

 

                   Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura yaptığı açıklamada Azat Demirtaş Kulübümüzün Saraçoğlu Mahallesinde bulunan Anafartalar Ortaokulunda yaptığımız taramalar sonucunda 2010 yılında Kulübümüzün sporcusudur. Azat kardeşimiz çalışmalarımıza düzenli olarak katılmış daha önce kulübümüzde yetiştirdiğimiz başarılı sporcuları örnek alarak Antrenmanlarını aksatmadı bizde Kulüp olarak Azat’a desteğimizi esirgemedik.

 

                     Mardin Atletizm Spor Kulübü Malatya ilinde düzenlenen yarışmada kendi bünyesinde yetiştirdiği 48 sporcu ile katıldı. Bu sporcuları Mardin ilimizin farklı kulüplerine transfer ederek yarıştırma kararı aldıklarını bu kapsamda 5 Kulübü Atletizm branşın ’da faal olması için kendi sporcularımızı Mardin’in farklı kulüplerinde yarıştırarak bir ilki başardık. Bu Kulüpler Mardin Kale Spor Kulübü, Mardin Spor Akademi Kulübü, Mardin BİN-NUR Spor Kulübü, Mardin Gençlerbirliği Spor Kulübü, Mardin Gökkuşağı Halk Oyunları Spor Kulübü adı altında Küçükler ve Yıldızlar kategorisinde sporcularımıza destek vererek yarıştırdık dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

HABER:MEMET GÖKBALIK-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04