MARDİNLİ ATLETLER TARİH YAZDILAR!

Kütahya`nın gediz ilçesinde düzenlenen gençler ve büyükler Balkan ve yıldızlar dünya dağ koşusu milli takım seçmesi yapıldı bu yarışmada MARDİN TARİH yazdı ilk defa Mardin`den 3 sporcu birden milli takıma seçildi

14.05.2016 15:20:22 0
MARDİNLİ ATLETLER TARİH YAZDILAR!

Kütahya'nın gediz ilçesinde düzenlenen gençler ve büyükler Balkan ve yıldızlar dünya dağ koşusu milli takım seçmesi yapıldı bu yarışmada MARDİN TARİH yazdı ilkdefa Mardin'den 3 sporcu birden milli takıma seçildi 

Atletizm Federasyonu Başkanlığı'nın faaliyet programları doğrultusunda Balkan ve Avrupa Dağ Koşusu Milli Takım seçmeleri ve Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası Milli Takım seçmesi   Kütahya Gediz ilçesi Murat Dağı'nda gerçekleştirildi.
4. Avrupa ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım seçmeleri Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Termal Turizm Merkezi Muratdağı’nda yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonunca 2 bin 312 metre yükseklikteki Muratdağı’nın 1450 metresinde bulunan Termal Turizm Merkezi’ndeki Kıcıroğlu Yaylası’nda gerçekleştirilen Dördüncü Avrupa ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım seçmelerine toplamda 296 sporcu katıldı.

Murat Dağı'nın bin 450 metre yüksekliğindeki Kıcıroğlu Yaylası ile İkizce ve Araboğlu yaylaları arasında gerçekleştirilen Atletizm milli takım seçmeleri 6 kategoride yapıldı. 41 ilden 296  sporcunun  katıldğı seçmeler çok çekişmeli ve zorlu geçti.

Bazı sporcuların baygınlık geçirdiği yarışmaların sonunda ödül töreni düzenlendi. Törende dereceye giren sporculara madalya ve Kütahya çinisi verildi. Konuşmaların ardından Sazköy Değirmen Dinlenme Tesisleri'ne geçen sporculara ve davetlilere burada yemek ikram edildi.

4. Avrupa ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım seçmelerinde MARDİN  adetaTARİH yazdı ilkdefa Mardin'den 3 sporcu birden milli takıma seçildi dağ şampiyonası'nda genç erkeklerde Furkan Kerelti yıldız erkeklerde Ahmet Alkanoğlu büyük kadınlarda Zuhal Kaya milli takıma seçildi.Bu yıl  ilk defa dağ şampiyonası'na katılan Mardinli sporcu 2000 doğumlu Mehmet Ali Kerelti de 10. Olarak büyük bir başarı elde etti ve ilerde büyük başarılara imza atacağını  dosta,düşmana ilan etti.

Mardin Gençlik ve Spor Hizmetleri il Müdürü Hadi Çomaktekin'in İl Müdürlüğü görevine atanmasından sonra Spora ve Sporcuya verdiği destek,Beraberinde başarıyı getirdi.

Son dönemlerde Mardin Sporunda gözle görünür Başarılar yakalanması bir Tesadif değil,İdari başarının ve Ekip çalışmasının önemli bir göstergesi olarak Ortaya çıkıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04