MARDİNLİ BERBER VE KUAFÖRLER BORÇ BATAĞINDA

Mardin`de Turizmde yaşanan olumsuzluklar ve piyasalarda yaşanan büyük durgunluk esnafa büyük darbe vurdu.

Mardin 19.10.2016 07:22:13 0
MARDİNLİ BERBER VE KUAFÖRLER  BORÇ BATAĞINDA

Mardin'de Turizmde yaşanan olumsuzluklar  ve  piyasalarda yaşanan büyük durgunluk esnafa büyük darbe vurdu.

Mardin Berberler Ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Porduğan,Mardin Merkez Artuklu ilçesinde faaliyette bulunan Berber ve Kuaförler odası mensuplarının bölgede yaşanan olaylar ve  Kent Turizminin durma noktasına gelmesi bedeniyle,Oda mensuplarını zor durumda kaldığını belirterek,Siftah yapmadan Dükkan kapatan meslek mensuplarının  bulunduklarını açıkladı.

 

Başkan Pordugan,Turizmin durma noktasına gelmesi ve Kentte yaşanan işszilik nedeniyle,Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinden kredi çeken esnafın,kredi borçlarını dahi ödeyemeyecek duruma düştüğünü belirterek,Mardin Berber ve Kuaförlerinin   büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek,Devletin Esnafa sahip çıkması gerektiğini açıkladı.

 

Mardin Berberler Ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Porduğan Berber ve Kuaför  esnafı   kepenk indirirken varlıklarını sürdürenler de zor günler geçiriyor. Borcu bulunan esnaf sayısı hızla artıyor. Berber ve Kuaför esnafının Bağ-Kur prim borcu bulunuyor.Esnafın Kredi borçlarını ödeyemez duruma düştüğünü belirten Başkan Porduğan,  . Her beş esnaftan dördü borcunu ödeyemiyor.''Dedi.

 

Bölgede Orta sınıfı oluşturan esnaf ve küçük işverenin devreden çıkması, gelir uçurumunu artırıyor. Küçük esnafın yok olması, pek çok geleneksel meslek kolunun da tarihe mal olmasına yol açıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00