MARDİNLİ GENÇ ÇİFTÇİDEN ??DEDAŞ??İSYANI

Mardin?in Derik ilçesinde Çiftçilik yapan Üniversite mezunu Genç Çiftçi Kamuran Tekin,Sosyal Medya hesabından paylaştığı video ile yetkililere seslenerek,DEDAŞ?ın ülkede üretime izin vermediğini belirterek,DEDAŞ?IN zulmüne son verilmesini talep etti.

Mardin 14.05.2020 16:59:58 0
 MARDİNLİ GENÇ ÇİFTÇİDEN ??DEDAŞ??İSYANI

Mardin’in Derik  ilçesinde Çiftçilik yapan Üniversite mezunu Genç Çiftçi Kamuran Tekin,Sosyal Medya hesabından paylaştığı video ile yetkililere seslenerek,DEDAŞ’ın ülkede üretime izin vermediğini belirterek,DEDAŞ’IN zulmüne son verilmesini talep etti.

 

 

Kamuran Tekin sosyal medya hesabından paylaştığı video’sunda şunları söyledi:

 

‘’Mardinli Genç bir çiftçi olarak ülkemizde üretim gerçeklştiriyoruz.Biz çiftçiler topraktan alıp,Halk’a dağıtmaya çalışıyoruz.Toprağa ektiğimiz ürünü nasıl alacağımız belli değil.Bir  felaket olur,başka bir şey olur,İşte o  başka…Allah’ın takdiri.Bu yıl bölgemizde çiftçiler olarak çabamızı harcadık ürettik ,Çok şükür de yağışlar boldu ürünümüze yetti ,kuru tarım yaptık.

 

Benim adıma kayıtlı ve  Mercimek ektiğim bu tarla ile   Nohut ektiğim diğer tarlada kuru tarım gerçekleştirdik.Ancak her 2 tarlamda kuru tarım yapmama ve kuyu kullanmadığımız   halde DEDAŞ  elektirik şirketi maalesef benim adıma bankaya yatırılan devlet desteğime el koydu.

 

Haksız olarak yasalara aykırı bir şekilde bankaya adıma yatırılan devlet desteğine DEDAŞ Elektirik şirketi tarfafından  el konulması nedeniyle Hukuki işlem başlatamıyoruz.Adamlar Bakanlar Kurulundan yetki almışlar.Direkt olarak adımıza yatırılan devlet desteğini banka hesabımıza bloke koyarak resmen paramızı çalıyorlar.

 

İşte biz çiftçiler üretmeye çalışıyoruz ama bu şirket ülkenin kaderiyle bu kadar oynayamaz. Binlerce çiftçiyi yok sayamaz. Bu şirket kuyusu olanlara borç yazabilir,kuyu ile sulama yapanlardan dolaylı da olsa parasını alabilir ama sulama yapmayan bir insandan Elektirik tüketmeyen birilerine  ne borç yazabilir ne de parasını çekebilir.Ama Malesef Türkiye’de bu olabiliyor.  

 

Burada  bütün yetkililere sesleniyorum.Bu Dedaş’a ya çare bulun ya da biz üretimi bırakalım.Yazıktır,günahtır.Bu vebalin altından çıkamazsınız. ’Dedi

 

Yıllarca Üniversite eğitimi aldığını belirten genç çiftçi Kamuran Tekin,Artuklu Haber İnternet Gazetesi Genel yayın yönetmeni Abdullah Ortaç’a yaptığı açıklamada Ailesinin Derik ilçesinde yıllardır çiftçilik yaptığını belirterek,şunları söyledi; ‘’Bölgemizde Dedaş Elektirik şirketi üretime izin vermiyor desteklerimize el koyuyor hesabımızdan kanunsuzca paramızı çekiyor hırsızlığa bankalar göz yumuyor benim hesabımdan nasıl olurda paramı almalarına izin verilir anlamak mümkün değil’’Dedi.

 

Bölgede Çiftçilerin  mağdur edildiğini ileri süren Kamuran Tekin, Mardin  merkez ve bağlı 10 ilçe genelinde, arpa, buğday, mısır, pamuk gibi bitkileri eken çiftçilere devletin ‘tarımsal destekleme primi‘ adı altında para ödediğini belirterek,Devlet tarafından çiftçilerin hesabına yatırılan paralara DEDAŞ Elektirik Şirketi tarafından kanunsuzca el konulduğunu sözlerine ekledi.

 

Bölgede Çiftçilerin üretmeyi bırakarak batıya göçtüğünü belirten,Kamuran Tekin,bu gidişe dur denilmemesi halinde ,kendisinin de çiftçiliği bırakarak,bölgeden göç etmek zorunda kalacağını ifade etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/DERİK

ÖZEL HABER-ABDULLAH ORTAÇ


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19