MARDİNLİ GENÇLER BÜYÜKŞEHİRE AİT BİLGİ EVLERİ VE GENÇLİK MERKEZLERİNDE YKS SINAVINA HAZIRLANDILAR

Mardin Büyükşehir Belediyesince Gençlik Merkezi ve Bilgi Evlerinde düzenlenen ücretsiz kurslarla gençler Yükseköğretim Kurumları Sınavı`na (YKS) hazırlandı.

28.06.2018 16:38:45 0
MARDİNLİ GENÇLER BÜYÜKŞEHİRE AİT BİLGİ EVLERİ VE GENÇLİK MERKEZLERİNDE YKS SINAVINA HAZIRLANDILAR

Mardin Büyükşehir Belediyesince Gençlik Merkezi ve Bilgi Evlerinde düzenlenen ücretsiz kurslarla gençler Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlandı. 

 

Gençlik merkezleri ve bilgi evlerinde ücretsiz yabancı dil, resim, müzik ve bilgisayar eğitimi imkanına kavuşan gençler, kütüphane, konferans salonu ve kafeterya hizmetlerinden de faydalanma olanağına kavuştu.

 

Şu ana kadar gençlik merkezine yaklaşık 8 bin genç kayıt oldu. Bunlardan 3 bini merkezde açılan çeşitli kurslarda eğitim görüyor. 200 öğrenci ise üniversite sınavlarına hazırlık için verilen YKS kurslarına katıldı. Gençler burada, matematik, fizik, coğrafya, tarih ve felsefe gibi derslerde uzman eğitmenlerden ders gördü. Bunun yanında yabancı dil sınavına hazırlananlar için Almanca ve İngilizce kursları da verilmekte.

 

Gençlik merkezi, bilgi evleri ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının öğrenci ve gençlerin boş vakitlerini faydalı şekilde geçirmeleri için gereken önlemleri aldığını söyleyen Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, "Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan bütün programlar ücretsizdir. Yaz okulları, mahalleme havuz geldi projesi gibi. Bunun yanında gençlik merkezi ve bilgi evlerinde ki bütün aktivitelerimiz ücretsizdir. Bunun içerisinde üniversiteye hazırlık kursları ve diğer kurslar da var. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek." dedi.

 

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne dikkat çeken Yaman, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hükümeti, terörle mücadele konusunda ki kararlı tutumunu sürdürüyor. Bu kapsamda bölgede ki tüm vali, kaymakam, asker, jandarma, emniyet güçleri ve güvenlik korucularımız top yekûn bu mücadeleyi sürdürüyor. Mardin, huzur şehri haline geldi. Bölge de huzur bölgesi haline geldi. Artık yerel yönetimler de hiçbir ödeneğini ne teröre, ne başka luzumsüz şeylere, ne de israfa harcamıyorlar ve harcamayacaklar da." diye konuştu

 

Yerel yönetimlere görevlendirmenin yapılmasının ardından teröre giden kaynakları kestiklerini vurgulayan Yaman, şunları söyledi:

 

"Yerel yönetimlere görevlendirmenin yapılmasından sonra teröre aktarılan kaynakları kestik. Şuanda ki bütün bütçemiz, bütün ödeneğimiz halkımıza, kadınlarımıza, gençlerimize harcanıyor. Top yekün şehre harcanıyor. Bunun içinde en fazlada gençlere harcamış oluyoruz ve daha fazla hizmet veriyoruz. Çünkü gençler bizim geleceğimiz. Onlara ilişkin bütün projeler ücretsiz. Hep beraber, onların istekleri doğrultusunda projeleri hayata geçiriyoruz. Gençlerde bu durumdan memnun. İnşallah bundan sonra, hem bölge, hem Mardin, terörle anılmayacak."

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78