MARDİNLİ GÖRME ENGELLİ GAZETECİDEN KILIÇDAROĞLU`NA DESTEK!

Görme engelli gazeteci, yazar ve aktivist Cüneyt Arat, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu`na açık bir mektup yazarak Ensar Vakfı`nda yaşanan tecavüz olayına gösterdiği tepkiden dolayı destek verdi.

11.04.2016 08:57:21 0
MARDİNLİ GÖRME ENGELLİ GAZETECİDEN KILIÇDAROĞLU`NA DESTEK!

Görme engelli gazeteci, yazar ve aktivist Cüneyt Arat, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na açık bir mektup yazarak Ensar Vakfı'nda yaşanan tecavüz olayına gösterdiği tepkiden dolayı destek verdi. AKP'nin her zaman mağduriyet edebiyatı üzerinden duygu sömürüsü yaptığını anlatan Arat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da tecavüz olayına karşı sessizliğinden dolayı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nu engelli haklarına sahip çıkmasından dolayı 'gönül insanı' olarak değerlendiren Cüneyt Arat "Engelsiz kent, engelsiz ülke sloganıyla hayatlarımıza yön vermektesiniz. Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsıma açtığı davalarda yanımda olup milletvekillerinizi seferber ettiniz. Bildiğiniz gibi Saraydaki zat ve AKP hükümetleri mağduryet edebiyatı üreterek oy devşirmenin yollarını aralamakta. Kadınlar, engelliler, kimsesizler ve yoksullar üzerinden siyasi rant sağlamaktadır. Nedense ya kandırılıyorlar, ya da aldatılıyorlar." ifadelerini kullandı. 
Ensar Vakfında 45 çocuğa tecavüz edildiğini ancak AKP’lilerden çıt çıkmadığına dikkat çeken görme engelli aktivist, iktidarın beceriksizliğinin Özgecan olayında da ortaya çıktığını hatırlattı. Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam'ın "çocuklarınıza nasıl çığlık atmaları gerektiğini öğretin" diyerek izansızlığını gözler üzerine serdiğini dile getiren Arat, şunları anlattı: "Peki şu anki Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yaptığı açıklamaya ne demeli? 'Ensar Vakfında işlenen bir defalık tecavüz suçu yapılan hizmetleri gölgelememeli.' açıklaması ile büyük bir skandala imza attı. Sizin grup toplantısında bu sözleri eleştirmenizi hazmedemeyen Akp hükümeti, mağduriyet edebiyatları uydurarak sizin üzerinizden Chp’yi yıpratmaya çalışmaktalar. Ağır engelli olduğum halde bana dava üstüne dava açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığınız açıklamayı siyasi sapıklık olarak değerlendirmiş. O zaman sormazlar mı Recep Tayyip Erdoğan’a. 45 masum çocuğa tecavüz edilen Ensar vakfını neden kınamadı? Masum mağdur çocukların ailelerini tehtit eden Ensar Vakfı yöneticileri hakkında neden işlem yapılmadı. Sorar mısınız Recep Tayyip Erdoğan’a, nasıl hep kandırılıyor ve aldatılıyorsunuz diye. Ya sözde feminist kadınlara, sözde kadın hakları savunucularına ne demeli? İki aile bakanının yaptıkları çirkin açıklama karşısında neden sessiz kaldıklarını sorarmısınız? Ensar vakfını taktir eden, Ensar vakfını yerden göklere çıkaran Cumhurbaşkanı ve Akp’nin içi boş, kalbi boş kurmayları 45 çocuğa yapılan cinsi istismarların üzerlerini örtmeye çalışmaktalar. Alınlarına bulaşan bu kara lekeyi kolay kolay temizleyemeyecekler. Masum ve mağdur çocukların döktükleri göz yaşları karşısında vicdanları nasıl sızlamıyor?"
 
Kılıçdaroğlu'na grup konuşmasında kullandığı ifadelerden dolayı üzülmemesini söyleyen Cüneyt Arat, hayatları kararan 45 çocuğun sesi olduğunu söyledi. "Sarf ettiğiniz cümlelerden dolayı asla pişmanlık duymayın." diyen gazeteci Arat, "Siyasetçilerin, politikacıların ve bürokratların çözmeleri gereken konuları belirttiniz. Devlet terbiyesiyle bu günlere geldiniz. Biz sizden razıyız, Allah ta sizden razı olsun. Akp hükümeti Engelliler üzerinden siyasi istismarlar yaparak oy devşirmeye çalışmaktadır. Bizlere verilen haklar lütufmuş gibi anlatılmakta. Hukuksuzlukların son bulması için vatandaşları bilinçlendirmeye devam etmenizi ümit etmekteyim." dedi. 
Mektubun sonu da Tükiye'de yaşanan basın sansürüne ve içeriye atılan gazetecilere değinen aktivisti Cüneyt Arat, " 30 küsür gazeteci ceza evlerine atıldı. Zaman Gazetesi, Cihan Haber Ajansına, Koza İpek şirketlerine ve hükümet karşıtı iş adamlarının şirketlerine kayyumlar atanmakta. Akp hükümeti üyelerinin kutu kutu çalıp parsel parsel sattıkları gibi günahsız insanlarının mallarına mülklerine çökmekteler. Yine Hükümet karşıtı tv ve radyo kanallarını uydu platformlarından çıkarttırarak vatandaşların bilgi edinme özgürlüklerini kısıtlamaktadırlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ana Yasamızı tanımadığını, Mahkemesinin aldığı bir karara saygı duymadığını belirterek vatana ihanet suçunu işlemektedir. Yargıyı tekeline alarak mahkemelerin bağımsızlıklarına gölge düşürmektedir. Ülkemizde sürekli Kadınlara istismarlar yapılırken. Kadınları istismar eden insanlar mahkemelerden iyi hal indirimi alırken, kadınların üzerlerinden siyasi istismarlar üretilirken sessiz kalan bazı stk temsilcileri, size haksızca yüklenmekteler. Saraydaki zata yaranmaya çalışan havuz kalemşörleri size sınırsız hakaretleri edip olmadık iftiraları atmaktalar. İnanıyorum ki İleride başbakan olup engelli haklarını geliştireceksiniz. Kadın istismarcılarının en ağır cezalara çarptırılmalarını sağlayacaksınız. Kimsesizlerin kimsesi olup yoksulluğu tamamen bitireceksiniz." ifadelerini kullandı.
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88