MARDİNLİ HUKUK ÖĞRENCİSİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Türkiye Barolar Birliği?nin 2015 yılı Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği ?AVUKATLARIN VE BAROLARIN SOSYAL SORUMLULUĞU? konulu makale yarışması sonuçlandı.Yarışmayı Aslen Mardin ili Kızıltepe ilçesinden olan Selçuk Üniversitesi, Hukuk Fakü

Mardin 25.04.2015 18:46:19 0
MARDİNLİ HUKUK ÖĞRENCİSİNİN BÜYÜK BAŞARISI

Türkiye Barolar Birliği’nin 2015 yılı Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği “AVUKATLARIN VE BAROLARIN SOSYAL SORUMLULUĞU” konulu makale yarışması sonuçlandı.Yarışmayı Aslen Kızıltepe ilçesinden olan Selçuk Üniversitesi, Hukuk Fakültesi  son sınıf  Öğrencisi Fatih Çalka'nın Makalesi  Birincilği kazandı.

Yarışmaya, 20 hukukçu gönderdiği makalelerle katıldı. Av. Haluk İnanıcı, Prof. Dr. Erzan Erzurumluoğlu, Av. Müşür Kaya Canpolat, Av. Başar Yaltı ve Av. Güneş Gürseler’den oluşan Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucunda dereceye giren ve yayımlanmaya değer bulunan makaleler belirlendi.

DERECEYE GİREN MAKALELER

Birinci – Fatih Çalka  (Hukukun Kullanımı ve Adalete Erişim)

İkinci – Mükramin Duman (Hukuki Romantizmin Somutlaşma Mücadelesinde Aktörlerin Yeri; Avukatlar ve Barolar)

Üçüncü – Eda Yoleri (Avukatların ve Baroların Hukukun Üstünlüğünü ve İnsan Haklarını Korumak Bakımından Sorumluluğu İle Demokrasinin Gelişmesi İçin Toplumu Aydınlatma Ödevi)

YAYIMLANMAYA DEĞER BULUNAN MAKALELER

Selen Yumak (Adalete Hizmet Eden Avukatların Sosyal Sorumluluk Yükümlülüğü)

Caner Gürühan (Avukatların ve Baroların Sosyal Sorumluluklarının Türkiye’de Mahkemeye Erişim Hakkı Özelinde Değerlendirilmesi)

Remzi Demir (Baroların ve Avukatların Sosyal Sorumluluğunun Bazı Somut Örnekler Işığında İrdelenmesi)

Ümit Müderrisoğlu (Avukatların ve Baroların Sosyal Sorumluluklarının Önemi ve Sınırları)

Ahmet Nesil Sarıkaya (Adaletin Toplumsallığı ve Baroların Sosyal Sorumluluğu)

Çağatay Sayılır (Toplum için savaşanlar: AVUKATLAR VE BAROLAR) 

Büşra Gürbüz (Toplumun Gelişmesinde Yargının Bağımsız Unsuru Avukatların Rolü ve Baroların Sosyal Sorumluluk Projelerine Etkisi)

FATİH CALKA KİMDİR ?

Aslen Mardinin Kızıltepe ilçesinden olan ve istanbul Bahçelievler 1991 doğumlu olan Fatih ÇALKA,İlköğrenimini şirinevler ilköğretim okulunda ortaöğrenimini  ise Hasan Polatkan Anadolu lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimine Konya  Selçuk üniversitesi hukuk fakültesinde devam etmekte  ve halen  son sınıf öğrencisi olan ÇALKA,Üniversite hayatında birçok sosyal sorumluluk projelerinde görev aldı. Bu tür yarışmalara önceden de katılan Fatih ÇALKA, üniversite 2. Sınıfta (2012) liberal düşünce topluluğunun düzenlediği makale yarışmasında jüri mansiyon ödülü kazandı. Halen sosyal sorumluluk projelerini sürdüren ve  istanbul merkezli bir hukuk derneğinde editöryal faaliyetlerini sürdüren ÇALKA,  Orta düzeyde ingilizce ve arapça biliyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90