MARDİNLİ İDLİB ŞEHİDİ İZMİR`DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye?deki barış ve huzuru sağlamak için İdlib?te görevlendirdiği kahraman askerlerimize yönelik, rejim tarafından haince gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu şehit olan 33 askerimizden biri olan Şehit Uzman . Onbaşı Mardinli

Mardin 29.02.2020 21:39:34 0
MARDİNLİ  İDLİB  ŞEHİDİ İZMİR`DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’deki barış ve huzuru sağlamak için İdlib’te görevlendirdiği kahraman askerlerimize yönelik, rejim tarafından haince gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu şehit olan 33 askerimizden biri olan Şehit Uzman . Onbaşı Mardinli Ahmet Alparslan, İzmir'de düzenlenen askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

 

Öğlen Namazının ardından düzenlenen törene Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın katıldığı törende dualarla son yolculuğuna uğurlandı.  Vali Ayyıldız, şehidimizin kederli ailesine başsağlığı dileklerini iletti.  

 

Ebediyete uğurlanan Mardinli şehidimiz için öğle namazına müteakip, Gaziemir Gülhane Camiinde tören düzenledi. 

 

Törene, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız yanı sıra, Ege Ordusu Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekili ,Ceyda Bölünmez Çankırı,Ak Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, askeri mülki erkân, şehit ve gazi dernekleri, şehitlerimizin değerli yakınları ile binlerce İzmirli katıldı.

 

Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliklerinin ardından şehidimizin al bayrağımıza sarılı naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında taşındıktan sonra tekbirler eşliğinde top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan şehidimizin cenazesi Kadifekale Hava Şehitliğinde defnedilmek üzere cenaze aracına konuldu.  

 

Vali Ayyıldız'ın Kadifekale şehitliğinde, şehidimizin kutsal emaneti olan Ay yıldızlı bayrağımız ile Kur’an-ı Kerim’i şehidin ailesine vermesinin ardından şehit Uzm.Ahmet Alparslan dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00