MARDİNLİ İŞ ADAMI DR.ZEYNEL ERDEM`E İSPANYA SİVİL LİYAKAT NİŞANI VERİLDİ

İspanya?nın İzmit Fahri Konsolosu Mardinli iş adamı Dr. Zeynel Abidin Erdem?e, İspanya Kralı Felipe VI. adına Ankara?da düzenlenen bir törenle ``İspanya Kraliyeti Sivil Liyakat Nişanı`` verildi.

23.09.2016 00:01:00 0
 MARDİNLİ İŞ ADAMI DR.ZEYNEL ERDEM`E İSPANYA SİVİL LİYAKAT NİŞANI VERİLDİ

İspanya’nın İzmit Fahri Konsolosu Mardinli iş adamı Dr. Zeynel Abidin Erdem’e, İspanya Kralı  Felipe VI. adına Ankara’da düzenlenen bir törenle  ''İspanya Kraliyeti Sivil Liyakat Nişanı'' verildi. 

 

İspanya Ankara Büyükelçisi Rafael  Mendivil Peydro evinde düzenlenen ödül töreni  ve ardından verilen kokteyle, AB ski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma Eski Bakanı MAREV Ankara  Başkanı İbrahim Aysoy, MARSEV Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri Emekli Vali Kemal Nehrozoğlu,Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, İstanbul Milletvekili Celal Adan, Diyarbakır Milletvekili Celal İçten, Mardin Eski Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey,  Türkiye  Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu  Genel Başkanı Bendevi Palandöken,  , Süryani  Kadim Cemaati Ruhani Lideri ve Patrik Vekili Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Monsignor Yusuf Sağ,  Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir,İsveç Asuri Dernekleri Temsilcisi Hobil Ravi, Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, Süryani Kadim Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Gürdal, Süryani Kadim Vakfı  Başkanı Sait Susin, İstanbul MARSEV Genel Sekreteri Emekli General Yavuz Ölçen, Kahraman Aşiret Lideri Abdurrahman Kahraman, İşadamı Mehmet Emin Değer,Mardin Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Basın Konseyi  Üyesi  Adnan Avuka, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik, Mardinli İşadamları , Kılay ve Bekir Falay  ve çok sayıda üst düzey yönetici ile İspanya Büyük Elçiliği görevlileri ve Kraliyet yetkilileri katıldı.

 

Dr. Zeynel Abidin Erdem ‘in başkan ve başkan yardımcısı olarak görev yaptığı, DEIK Türk–İspanyol İş Konseyi, 1989 yılında, Türkiye ile İspanya arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek için 9. Cumhurbaşkanı  Turgut Özal tarafından kuruldu ve günümüze dek birçok önemli başarıya imza attı.

 

İspanya Hükümeti’nin Türkiye’yi hedef ülke seçmesi ve iki ülke arasında Ortak Eylem Planı oluşturulmasını takiben İş Konseyi faaliyetleri yoğunluk kazandı ve Türkiye‘nin İspanya‘nın en büyük 7. Ticaret ortağı olmasında büyük rol oynadı.

 

2006 yılındn bu yana  İspanya’nın İzmit Bölgesi Fahri Konsolosu olarak görev yapan Mardinli İş Adamı Dr. Zeynel Abidin Erdem, “İspanya Kralı Majesteleri Felipe VI.’nin şahsıma takdim edilmesini uygun gördüğü İspanya Kraliyeti Sivil Liyakat Nişanı almaktan bir Türk işadamı olarak ülkem adına gurur duydum. Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği için her zaman en samimi desteği veren İspanya Hükümetine, Ankara ‘da ve İstanbul’da görev yapmış olan Sayın Büyükelçilerimiz, Başkonsoloslarımız ve Ticaret Ataşelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Mardinli araştırmacı yazar Doğan Bekin, Türkiye ile İspanya arasında yıllar önce dostluk ilişkilerinin başladığını 1883 yılında Mardinli Süryani Hanna Şuha´ya kraliyet nişanı verildiği belgesini büyükelçi Peydro´ya  sundu.

 

Araştırmacı-Yazarlığının yanısıra Önemli arşive sahip Olan Doğan Bekin,Arşivinde bulunan Mardinli Süryani Hanna Şuha´ya kraliyet nişanı verildiği belgesini İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Peydro 'ya hediye etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER VE RESİMLER:BEDİRHAN DİNÇEL


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00