MARDİNLİ KADINLAR KADINA ŞİDDETİ KINADI

Mardin`de Şahmaran Kadın Platformu üyesi kadınlar tarafından , 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü kapsamında düzenlenmek istenen etkinliklere yasak getirilmesi dolayısıyla, Mardin 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler Parkında basın açıklaması ya

Mardin 24.11.2018 18:07:21 0
MARDİNLİ KADINLAR KADINA ŞİDDETİ KINADI

 Mardin'de Şahmaran Kadın Platformu üyesi kadınlar tarafından  , 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü kapsamında düzenlenmek istenen etkinliklere yasak getirilmesi dolayısıyla, Mardin 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler Parkında basın açıklaması yaparak kadına şiddeti bir kez daha kınadı.

 

Şahmaran Kadın Platformu üyesi kadınlar tarafından Mardin 15 Temmuz Demokrasi Ve Şehitler Parkında  yapılan basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin hem ülkemizde hem de dünyada artarak devam ettiği vurgulandı.

 

Şahmaran Kadın Platformu üyesi kadınlar tarafından yapılan  basın açıklamasında; “Bugün dünyada pek çok kadın birey olma haklarından yoksun bırakılmaktadır. Evde, işte, sokakta, okulda fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Ve bu şiddet ünlü, ünsüz ayrımı gözetmemektedir. Neredeyse her gün yeni bir şiddet haberiyle güne başlamaktayız. Ve şiddet haberleri ne yazık ki sadece kadınları değil çocukları da içermektedir. Kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğu, hayatın her aşamasında yan yana, omuz omuza olduğu bir toplum daha güçlü ve refah düzeyi daha yüksek olacaktır. Kadına yönelik gerçekleşen her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Bu konuda dayanışma içerisinde olmalıyız” dedi. 

 

Zaman,zaman Kürtçe sloganlar atan kadınlar,kadın sığınma evleri ile Çocuk kreşi sayısının arttırılması gerektiğini söylediler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK

 

 

 

 


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00