MARDİNLİ MİLLİ ATLET ÖMER ALKANOĞLU GELİBOLU MARATONUNDA ÜÇÜNCÜ OLDU

2018 Troya Yılı?nın en önemli organizasyonu olarak ilgi çeken Turkcell Gelibolu Maratonu?nda 42 km?lik parkurda Mardinli sporcu Ömer Alkanoğlu üçüncülüğü elde etti.

Mardin 17.10.2018 16:12:29 0
MARDİNLİ MİLLİ ATLET ÖMER ALKANOĞLU GELİBOLU MARATONUNDA ÜÇÜNCÜ OLDU

‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla bu sene 4.’sü düzenlenen Turkcell Gelibolu Maratonu, bu yıl da büyük bir kalabalığın katılımıyla koşuldu. Dünyanın sayılı tematik maratonlarından biri olarak kabul edilen ve 2018 Troya Yılı’nın en önemli organizasyonu olarak ilgi çeken Turkcell Gelibolu Maratonu’nda 42 km’lik parkurda Mardinli sporcu Ömer Alkanoğlu üçüncülüğü elde etti.

 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. ‘Barış için Koşuyoruz’ sloganıyla düzenlenen organizasyonda 42 kilometre maraton, 21 kilometre yarı maraton, 10 kilometre ve 5 kilometre halk koşusu olarak dört kategoride yarışlar yapıldı. 42 kilometrelik parkura Mardin damga vurdu. Maratonu erkeklerde Etiyopyalı Getaye Gelaw kazanırken, Mardinli sporcu Ömer Alkanoğlu üçüncü sırayı elde etti.

 

Turkcell Gelibolu Maratonu’nda 42 kilometrelik parkurda karınlarda mutlu sona ulaşan isim Moldovalı Svetlana Sepeliova olurken, Duygu Turğut Boyan ikinci, Vesile Yılmaz Anatca da üçüncü sırayı elde etti. Turkcell Gelibolu Maratonu’nda yarı maratonda şampiyonluk erkeklerde Fetene Alemu, kadınlarda ise Fatma Demir’e gitti. 10 kilometrelik koşuda ise erkeklerde Ramazan Özdemir, kadınlarda Burcu Subatan birinci oldu.

 

Barış Ormanı’nı büyüyor

 

İki sene önce 10 bin fidanını dikimiyle hayata geçirilen Turkcell Barış Ormanı’na, 10 bin fidan daha eklenerek ormandaki ağaç sayısı 30 bine çıkartıldı. Bununla birlikte maratona BiP üzerinden kayıt yaptıran katılımcı sayısı kadar daha fidan Turkcell Barış Ormanı’na eklenecek.

 

Terzioğlu startı verdi

 

Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce katılımcının yer aldığı koşuda 10 kilometrelik parkurda, startı Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu verdi. Turkcell Gelibolu Maratonu’nun bu seneki ünlü konukları komedyen Hayrettin ve dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen de halk koşusunda yer aldı. Dünyanın en tematik parkurlarından birinde yapılan Turkcell Gelibolu Maratonu’nda bu sene toplam 100 bin TL’lik ödül dağıtıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62