MARDİNLİ MÜHENDİS TÜRKİYE`NİN VE MARDİN`İN GURURU OLDU

Milli Tren Projesi tasarım çalışmaları 2015 yılında başlamış olup 2017 yılında projenin koordinatörü olarak Mekatronik Mühendisi Mehmet Şakir Çelebioğlu atandıktan sonra projenin yurt içi ve yurt dışı tüm tasarım ve imalat süreçleri,Mardinli hemşehrimiz

Mardin 5.07.2020 12:00:17 0
MARDİNLİ MÜHENDİS TÜRKİYE`NİN VE MARDİN`İN GURURU OLDU

 


Milli Tren Projesi tasarım çalışmaları 2015 yılında başlamış olup 2017 yılında projenin koordinatörü olarak Mekatronik Mühendisi Mehmet Şakir Çelebioğlu atandıktan sonra projenin yurt içi ve yurt dışı tüm tasarım ve imalat süreçleri,Mardinli  hemşehrimiz Mehmet Şakir Çelebioğlu koordinesinde yürütülerek ülkemizin ve Mardin'in gururu oldu.

 

Milli Tren’imiz 29 Haziran 2020 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın katılımlarıyla Tüvasaş Sakarya Tesislerinde yapılan törenle raya indirilerek fabrika testlerine başladı.

 

   Milli Tren Haklı Gurur

 

  Mardinli  hemşehrimiz Mehmet Şakir Çelebioğlu koordinesinde yürütülen milli trenimizin özellikleri şunlardır:

 

-Setlerin işletme hızı saatte 160 kilometre, tasarım hızı ise saatte 176 kilometre.

 

-Üretilen araçlar işletme sırasında oluşabilecek yüklere, darbelere ve herhangi bir kaza anında çarpışmalara dayanıklı şekilde tasarlanmış alüminyum ekstürizyon  profillerden üretildi.

 

-Setlerde ergonomik yolcu koltukları ve tam otomatik iklimlendirme sistemi kullanıldı. 5 araçtan oluşan her bir setin toplam koltuk kapasitesi 324 olup, bunlardan iki adedi engelli yolcular için ayrılmıştır.

 

 Proje bu genel özellikleriyle Avrupa Birliği gereksinimlerinin tamamen karşılanacak şekilde tasarlanmış olup, bugünden itibaren yurt dışından ithal tren seti alınmasının önüne geçilmiş bununla birlikte tüm ülkelere ihracat yapılacak bir seviyeye ulaşılmıştır. Milli Tren 30 Ağustos 2020 günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla test sürüşü ile yol testlerine başlayacaktır.

 

Mehmet Şakir Çelebioğlu Kimdir

 

Mehmet Şakir Çelebioğlu 1983 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Tanrıverdi Mahallesi’nde doğmuş olup ilk ve orta öğrenimini Kızıltepede tamamlamıştır. 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünü birincilikle bitirerek yüksek onur öğrencisi olmuştur. 2008-2010 yıllları arasında özel sektörde yine Milli Askeri Keşif uydusu Göktürk Uydu projesinde şef mühendis olarak çalışmıştır. 2010 yılından itibaren Ulaştırma ve Alt yapı Bakanlığı kurumu olan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.de çalışan Mehmet Şakir Çelebioğlu 2017 yılından itibaren Milli Tren Projesi Koordinatörü olarak çalışmaktadır.

 

Mehmet Şakir Çelebioğlu projenin tüm tasarım ve imalat sürecini yönetmiş ve ekibi ile birlikte milli tren projesinin bu seviyeye getirmiştir. Aynı zamanda 17.  ve 18. Dönem Mardin Milletvekili Beşir Çelebioğlu’nun yeğeni olan Mehmet Şakir Çelebioğlu iyi seviyede İngilizce,  Almanca ve orta derece Arapça bilmektedir. Hemşehrimiz Mehmet Şakir Çelebioğlu’na tüm Kızıltepeliler ve Türkiye adına teşekkür ederiz.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22