MARDİNLİ RESSAM NASIR TÜRK`ÜN BARIŞA ADADIĞI RESİM SERGİSİ BU KEZ ANTALYA`DA

Mersinde Bir Özel Dershanede Müdürlük Görevini Yürüten Mardinli Ressam Nasır Türk``Ah Mardin Konuşabilse``isimli Resim Sergisi ile Mardin`i turizmin başkenti Antalya`ya taşıyacak.

Mardin 5.01.2017 15:10:31 0
MARDİNLİ RESSAM NASIR TÜRK`ÜN BARIŞA ADADIĞI RESİM SERGİSİ  BU KEZ ANTALYA`DA

Mersinde Bir Özel Dershanede Müdürlük Görevini Yürüten Mardinli Ressam Nasır Türk''Ah Mardin Konuşabilse''isimli Resim Sergisi ile Mardin'i  turizmin başkenti Antalya'ya taşıyacak.

 

17 0cak Tarihinde Konyaaltı caddesi no:88 Muratpaşa-Antalya  adresinde bulunan Arkeoloji Müzesinde saat 15.00'te açılış Kokteyli ile ziyaretçilere açılacak 33 yağlı boya Mardin Tablolarından oluşan Resim sergisine Antalyalı sanatseverlerin ve Antalya'da ikamet een Mardinliler ile Mardin STK'larının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

 

Aslen Mardinli olan ve Mersin’de ikamet eden ressam Nasır Türk tam 17 yıldır resim yapıyor.
Nasır Türk resim sergisine davet ederken şu sözlerle davet ediyor konuklarını. 
Kısaca Mardin’i anlatıyor.

 
“Kuyu taşlarına çarpan, Bakraçların çığlığına, reyhan kokusu karışacak, yankılanacak Mezopotoamya ovasına. Ne soylu bir yalnızlıkla, kaç alim yetiştirdi. Kaç dinde ayin yaptı, dram tedirginliğinde. Taşların büyüsüne kapılmış, dünyaya sığmayan, bir miras bıraktı, sıradağlar doruğunda ve sonra tesbih tanelerinin mırıltısıyla tökezleyerek... Sihirli taşların üstüne boyamı döktüm” diyor ressam Nasır Türk...
Şahane bir şekilde Mardin’in taş  evlerini, sokaklarını, havralarını, kiliselerini, kapılarını, eşeklerini atlarını, görkemli binalarını, dar sokaklarını merdivenlerini tuval'e taşımış, adeta ruh vermiş, Şimdi de Mardini Başkent Ankara'ya taşıdı. 


Unesco’nun halen Mardin ilini kabul etmeyişine sitem eden ressam Nasır Türk “ Unesco’ya rağmen resimlerimde Mardin’i anlattım. Orada ki güzellikleri sanatseverlerle paylaşmak istedim. 
Ressam Nasır Türk 1973 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesi Duruca beldesinde dünyaya gelmiş. İlk ve orta lise’yi Nusaybin’de, yüksek tahlisi İnönü Üniversitesinde, mersin Üniversitesinde ise yüksek lisans yapmış. Özel bir eğitim kurumunda Psikolojik/ Danışman olarak görev yapıyor. “İnsanın doğup büyüdüğü kent yaşamdan bir parçadır.”  diye düşünen Ressam Nasır Türk Mardin'in tanıtımı için özel çaba harcıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANTALYA

 

 

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07