MARDİNLİ TALİHSİZ GENCİN AİLESİ DE TEHDİT ALTINDA

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi?nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarında çiçek satan Mardinli talihsiz genç Mehmet Emin Kaya?yı Lüx aracı ile ezip kaçan ve hukuk fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Murathan Ö. (19) aradan geçen 9 güne rağmen yakalanma

Mardin 20.07.2015 07:56:58 0
MARDİNLİ TALİHSİZ GENCİN AİLESİ DE TEHDİT ALTINDA

İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarında çiçek satan Mardinli talihsiz genç Mehmet Emin Kaya’yı Lüx aracı ile ezip kaçan ve  hukuk fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Murathan Ö. (19) aradan geçen 9 güne rağmen yakalanmadı. Ölen talihsiz gencin ailesi bu durumu eleştirirken önemli bir gelişme yaşandı. İddiaya göre Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle aranan Murathan Ö.'nün bar işletmecisi olan babası Mustafa Ö.,  çiçekçi Mehmet’in kardeşi Cengiz Kaya’yı arayarak kan parası teklif etti. Ancak kardeş Cengiz, “Dünyayı verseler kardeşimizin kanını satmayız” derken davanın takipçisi olacaklarını açıkladı.

MEHMET EMİN KAYA KİMDİR?

Mardin iline bağlı  savur ilçesi gölbaşı köyünden olan ve Mehmet Selim ve Saide Kaya'nın en büyük çocuğu olan  Mehmet Fmin Kaya. İstanbul da kartal'da doğdu. İlkokulu Mardin iline bağlı Savur ilçesi Gölbası köyünde ortaokul ve liseyi de izmir'de tamamlayan Mehmet Emin Kaya,liseden sonra çalışmak için istanbul' a gidip yerleşti. orda kaldıgı süre boyunca Üniversite eğitimini Eskisehir Anadolu Üniversitesi iktisat bölumunu tamamladı. Zaman zaman farklı işler yapsa da agırlık olarak Kadıköy Bagdat caddesinde çiçekçilik yaparak namusu ve alın teri ile Geçimini sağladı.


 Mehmet Emin Kaya ,cevresi tarafından çok sevilen dürüst iyiliksever biri olarak tanınır ve komşuları tarafından gıpta ile bakılan  biriydi. Basta kuran-Kerim olmak üzere kitap okumayı cok severdi. Nitekim ramazan ayı münasebetiyle kaza geçirmeden  önce kuran okuyarak hatim indirmeye calısıyordu. Mehmet Emin ilkokuldan itibaren yıllarca calısırak kazandıgı parayla hem kendi okudu hem de kardeşlerinin okumasında da büyük emek ve caba sarfetti işi geregi aksamları cicek tezgahının basında bekliyordu. olay günü de tezgahın basında her zamanki gibi işi geregi bekliyordu. İstanbulda Bostancı da Bar  sahibinin oglu olan Murathan ö... tarafından kullanılan araba bagdat caddesinde hız yaparken alkollü olarak (araç kullandığı iddia ediliyor.)yanındaki araçlara makas atıp hiç frene basma gereği bile duymadan kaldırıma çıkmış ve orda işinin basında bekleyen Mehmet Emin' Kaya'yı feci şekilde ezerek ölümüne neden oldu. Murathan Ö...Bu da yetmezmiş gibi hiç birşey yapmadan tek bir müdahale gereği hissetmeden arabadan eşyalarını alıp beraberindeki arkadaşı ile birlikte olay anından ara sokaklara dalarak hızla uzaklaştığı Polis tarafından elde edilen Kamera görüntülerinden de anlaşılmıştır. Mehmet Emin Kaya'nın  katili olduğu iddia edilen ve Polis tarafından aranmakta olan Murathan Ö...olay gününden bu yana 9 gün geçmesine ragmen hala yakalanamamıstır.

Mehmet Emin Kaya'nın yakınlarının iddiasına  ve Sosyal Medtafda yazılanlara   göre Babası tarafından  saklandığı özel bir hastanede psikolojik tedavi gordugu ve zamanı gelince teslim edileceği  iidia edilmektedir. Yine ailesi gerek sosyal medya gerekse tv ve gazetelerde bunu haber yapanların  tehdit edildiği ve  Bunun yanında da mehmet eminin ailesine aracılar vasıtasıyla ulasarak davacı olunmaması  ve kan parası üstünde anlaşmak için aracıların  devreye. girdiği konuşuluyor.

Mehmet Emin Kaya'nın  ailesi bu teklifleri kesin bir dille reddederek. Sürekli tehdit edildiği gerekçesiyle  savcılıga suc duyurusnda bulunulacağı öğrenildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19