MARDİNLİ UÇURTMA SİHİRBAZI,ZAHİT MUNGAN MALEZYA YOLCUSU

Mardin?de Uçurtma bir keyiftir. Mardin?de ve Mardinlilerde uçurtmanın ayrı bir yeri var. Kadim Şehir Mardin?de tek bir gün uçurtmasız geçmemiştir.

Mardin 20.02.2016 17:03:45 0
MARDİNLİ UÇURTMA SİHİRBAZI,ZAHİT MUNGAN MALEZYA YOLCUSU

Mardin’de Uçurtma bir keyiftir.  Mardin’de ve Mardinlilerde uçurtmanın ayrı bir yeri var. Kadim Şehir Mardin’de tek bir gün uçurtmasız geçmemiştir. Mardin sokaklarından gökyüzüne baktığınızda mutlaka en az bir tane uçurtma görürsünüz. Mardin’de uçurtma artık Zahit MUNGAN ile özdeşleşti.

6 yaşından beri uçurtma tutkusunu azaltmadan sürdüren Zahit Mungan, Uçurtmayı Mardin’de farklı boyutlara taşıdı.  Küçük uçurtma yaparak başladığı serüvenine, 14 yaşına geldiğinde internet aracılığıyla, Martı Uçurtma Kulübü ile tanıştığını ve bu sanal kulüp aracılığıyla ülkemizdeki uçurtma yapımı ile yakından ilgilenen insanları tanıdı. Bu kulüp’ün vesilesiyle birçok uçurtma modeli, uçurtma yapımı ve uçurtma projeleri hakkında bilgi sahibi oldu.  Zahit Mungan’da bu durum büyük bir tutku ve heyecan uyandırdı.  Mardin’de ilk uçurtma etkinliğini 2006 yılında ailesinden ve arkadaşlarından birkaç kişiyle gerçekleştirdi. Buradan aldığı ilham doğrultusunda daha büyük ve gelişmiş uçurtmalar yaptı ve birçok uluslararası uçurtma festivaline öncülük etti, Adeta Uçurtma Sihirbazı olan, Zahit Mungan belgesellere konuk oldu. Birçok ilde sergilerini temalaştırarak Uçurtma Koleksiyonu sergisi ve Uçurtma ile çekilen hava fotoğraf sergisini gerçekleştirdi. Aynı zamanda Mardin Müzesinde ilköğretim ve ortaokul öğrencileriyle ve Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle uçurtma atölyeleri gerçekleştiriyor.

Zahit Mungan, bu sefer Mardinli Sanatçı Sever, Uz. Dr. Nurettin Özdener destekleri ve DORÇE Holdingin katkılarıyla uçurtmalarını Türkiye’yi temsilen Malezya semalarında uçuracak.  Zahit Uzak Doğuya gidiyor. En büyük uçurtma festivallerinden bir tanesi olan Malezya ve Tayland’da dünyadan 36 ülke katılıyor, PASIR GUDANG / Malezya, MALACCA /Malezya ve Satun /Tayland 3 büyük yerde festival gerçekleşecek, aynı zamanda festivalde gece uçuşlarda gerçekleştirilecek. İlk kez Malezya ve Tayland’da uçurtma festivale katılacağını heyecanla söyleyen Zahit Mungan,  Malezya’daki Festivale yaklaşık 12 uçurtma götüreceğini ve festivalin 23 Şubat ile 8 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07