MARDİNLİ ÜNLÜ RESSAM NASIR TÜRK`ÜN RESİM SERGİSİNE TRABZONLULAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Trabzon ile Mardin arasında başlatılan kardeşlik köprüsü projesi kapsamında Mardinli Ünlü Ressam Nasır Türk`ün Trabzon`daki 10.Büyük sergisini açılışına Trabzonlular yoğun ilgi gösterdi.

Mardin 17.01.2020 19:36:39 0
MARDİNLİ ÜNLÜ RESSAM NASIR TÜRK`ÜN RESİM SERGİSİNE TRABZONLULAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

 

Trabzon ile Mardin arasında başlatılan kardeşlik köprüsü projesi kapsamında Mardinli Ünlü Ressam Nasır Türk'ün   Trabzon'da ki 10.Büyük sergisini açılışına Trabzonlular yoğun ilgi gösterdi.

 

Bugüne kadar açtığı resim sergileri ile   Mardin'in tanıtımına önemli katkılar sağlayan ve halen Mersin'de yaşayan Mardinli ünlü Ressam Nasır Türk bu kez Annesinin ayak izlerini sürdüğü ve  28 eserden oluşan Mardin Resimlerinin yer aldığı Resim Sergisini Trabzon'da ''Annemin ayak izlerinde Barış ve Kardeşlik'' ismiyle  Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine sundu.

 

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi Ortahisar Mahallesi (Eski Hapishane)Müze ek binasında 17-24 Ocak Tarihleri arasında Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine açık tutulacak Sergiye Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu,Mardin-Trabzon Kardeşlik projesinin koordinatörü Gazeteci Ahmet Külekçioğlu'nun yanısıra Trabzonda görev yapan Bürokratlarlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu,serginin açılışında yaptığı konuşmada Ressan Nasır Türk'ün bu sergiye verdiği ''Annemin ayak izlerinde Barış ve Kardeşlik'' isminin önemine değinerek,Mardin-Trabzon Kardeşlik projesine büyük katkı sağladığını belirterek,Kardeşlik projesine emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında Hem Mardin,hem de Trabzon'un çok farklı kültürlere ve değerlere sahip olduğunu ama 2 Kenti sevgide birleştiği bu projeye önemli katkı sağlayan bu serginin Annelik duygusu ve sevgisi ile çağrışım yapılması bana çok samimi geldi,Mardin -Tranzon Kardeşlik köprüsü projesine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ''Dedi.

 

Yapılan Konuşmaların ardından Resim sergisinin Kordelası  Ressam Nasır Türk ve  Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, tarafından kesilerek katılımcılara Kokteyl verildi.

 

Annesi  S.Zekiye Çetin TÜRK'e adadığı Resim Sergisinde 28 Eser'e yer veren Ressam Nasır Türk,daha Önce de açtığı 9 Resim Sergisi ile Mardin'in ülke çapında tanıtımına  önemli kartı sağladı.

 

Mardin-Trabzon Kardeşlik projesi koordinatörü Trabzonlu Gazeteci Ahmet Külekçi’de  sanatseverleri resim sergisine davet ederek Trabzon ile Mardin arasındaki gönül köprüsüne sanat noktasında destek  çağrısında bulunmuştu.

 

Mardinli Ünlü Ressam Nasır Türk'ün  ''Annemin ayak izlerinde Barış ve Kardeşlik''Resim Sergisi Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi Ortahisar Mahallesi (Eski Hapishane)Müze ek binasında 17-24 Ocak Tarihleri arasında Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine açık tutulacak 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-TRABZON 

ÖZEL HABER

 

 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10178,46%-0,86
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,74% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2401,73% -0,30
  • Ç. ALTIN

    3880,31% -0,35