MARDİNLİ YAZAR BÜLENT TEKİN`DEN SİYASİ PARTİLERE``DARBE``UYARISI

Mardinli yazar Bülent Tekin siyasi partileri Darbe konusunda uyararak:``,Bu darbe girişimi bütün siyasi partilere bir ders olmalıdır``dedi.

5.08.2016 10:51:32 0
MARDİNLİ YAZAR BÜLENT TEKİN`DEN SİYASİ PARTİLERE``DARBE``UYARISI

Mardinli yazar Bülent Tekin siyasi partileri Darbe konusunda uyararak:'',Bu darbe girişimi bütün siyasi partilere bir ders olmalıdır''dedi.

Yazar Bülent Tekin 15 Temmuz tarihinde  Fetö terör örgütü tarafından başlatılan Darbe girişimine ilişkin olarak yazılı açıklama yaparak,tüm partilere ''Darbe'' konusunda uyarılarda bulundu.

Tekin  yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:''

Türkiye büyük bir askeri darbe tehlikesi geçirmiştir.Bütün siyasi partilerin darbe karşısında ortak ve samimi mücadele vermeleri gerekir.Darbeciler mutlaka en küçük nüvesine kadar tasfiye edilmelidir.Darbe ile bağlantısı olanlar ortaya çıkarılmalıdır. Soruşturma ve kovuşturma aşamalarında evrensel hukuk kuralları ve insan hakları beyannamesi esas alınmalıdır.İşkence lanetlenmelidir.Masum insanlar sırf görüşlerinden dolayı darbeci sayılmamalı, mağdur edilmemelidir.İktidar da kendi durumuna da bir bakmalıdır.Fethullah Cemaatıyla olan ilişkilerine bakmalı ve varsa içindekilerine de aynı davranışı göstermelidir.İktidar OHAL uygulamasından en kısa sürede vazgeçmelidir.Bu durumdan yararlanarak tek adam ve tek parti iktidarını inşa etmemelidir.Kürt sorunu yeniden gündeme alınmalı ve eşitlikçi demokratik bir anlayışla çözülmelidir.Bu darbe girişimi bütün siyasi partilere bir ders olmalıdır.

Saygıyla.

Bülent Tekin''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00