Mardin'li Hacı Adaylarına Eğitim Semineri Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yüreği kutsal topraklara kavuşmanın ateşiyle yanan Mardin'li Hacı adayları için İl Müftülüğü konferans salonunda "Hac Yolculuğu Öncesi Hazırlık" eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Mardin 10.05.2024 10:47:00 0
Mardin

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yüreği kutsal topraklara kavuşmanın ateşiyle yanan Mardin'li Hacı adayları için İl Müftülüğü konferans salonunda "Hac Yolculuğu Öncesi Hazırlık" eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış ve selamlama konuşması gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen "Sizler Allah'ın seçkin misafirleri olarak kutsal topraklara kavuşmanın sevinç ve heyecanıyla yürekleriniz nasıl çırpınıyorsa, bizlerde sizleri uğurlamada aynı heyecanı taşıyoruz. Hac ibadeti ibadetlerin zirvesidir. İmanımızı güçlendirmek ve İstikametimizi dost doğru kılmak için bu yolculuğa talip olmuş Allah'ın seçilmiş misafirleri olacaksınız.

 

Bu güzel yolculuğa kırgınlık, dargınlık ve küskünlüklerle çıkmayın. Omuzlarınızı ağırlaştırıp çökerten bu durumlardan kurtulup ter temiz ve hafiflemiş bir şekilde yola revan olun. Cenab-ı Hak haccınızı makbul eylesin, sağ salim bir şekilde gidip sevdiklerinize memleketinize dönmeyi nasip etsin. Mübarek olsun Allah şimdiden gerçekleştireceğiniz tüm İbadetleri kabul etsin". İl Müftüsü Türkmen, Hac yolculuğu öncesinde, esnasında ve sonrasında Hacı adaylarına yapmaları ve dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Program İl Müftü Yardımcıları Ali Üney ve Zübeyde Zengin'in ayrı ayrı gerçekleştirdikleri sunum ve bilgilendirmeler ile devam etti.

 

Seminer Hacı adaylarının aşı işlemlerinin gerçekleştirilmesiyle sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78