``MARDİNLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM``

Cumartesi günlerinin en çok ilgi gören yerli dizilerinden biri olan ve Show Tv`de yayınlanan Dizi de Oynadığı Dicle Rolü ile adından söz Ettiren Sanatçı Meltem Miraloğlu ve Dizi Yönetmen Metin Balekoğlu ile Dizinin çekimlerinin sürdüğü Midyat İlçesinde z

Turizm 3.12.2013 20:10:36 0
``MARDİNLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM``

Başrollerini Serhan Yavaş,İpek Karapınar ve Tolga Güleç`in rol aldığı Adını Kalbime Yazdım dizisi Mardin’in Midyat ilçesinde çekimleri sürüyor. Başlıca rollerde Serhan Yavaş, İpek Karapınar, Tolga Güleç, Meltem Miraloğlu, Emel Göksu’nun oynadığı ve Show Tv’de yayınlanan Fenomen dizi seyirciden yoğun ilgi görüyor. Başrollerinde İpek Karapınar, Serhan Yavaş, Tolga Güleç, Meltem Miraloğlu, Emel Göksu, Özge Korkmaz, Fatma Öney, Sertan Erkaçan, Aybike Turan, Kadir Turan, Pervin Ünalp ve Dine Altınok gibi başarılı ve usta oyuncuların yer aldığı dizi de ayrıca O Ses Türkiye yarışması ile Evlerimize giren Ekrem Aydar da Oyuncu kadrosuna katıldı.

Show TV’de cumartesi akşamları ekrana gelen ‘Adını Kalbime Yazdım’ dizisinde Dicle’yi canlandıran genç oyuncu Meltem Miraloğlu, genç yaşına rağmen mesleğinde önemli başarılar yakalamış  bir isim. Avrupa Gazeteciler Derneği’nden 2012 yılının en iyi kadın oyuncusu ödülünü kazanan Güzel Sanatçı Meltem Miraloğlu, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Kısa-ca Film Festivali’nden RTS Bölümü Özel Ödülü’ne de hak kazandı. 3. Antalya TV Ödülleri’nde yılın en iyi kadın oyuncusu ödülüne aday gösterilen Miraloğlu’nun Mardinli bir aileden gelmesi ve Mardin Midyat`!ta çekimleri sürmekte olan Adını Kalbime Yazdım Dizisinde oynadığı Rol hafızalardan silinmeyecek.

Cumartesi günlerinin en çok ilgi gören yerli dizilerinden biri olan Dizi de Oynadığı Dicle Rölü ile adından söz Ettiren Sanatçı Meltem Miraloğlu ve Dizi Yönetmen Metin Balekoğlu ile Dizinin çekimlerinin sürdüğü Midyat İlçesinde ziyaret ederek kendileri ile Görüşme fırsatı yakaladık.Dizi yönetmeni Metin Balekoğlu’nun ziyaretimiz nedeni ile verdiği arada Dizi Yönetmeni Balekoğlu ve Dizide oynadığı Dicle karakteri ile milyonların Gönlünde taht kuran ünlü Oyuncu Meltem Miraloğlu ile yaptığımız görüşmede Otantik bir ortamda bulunduklarını belirten  ikili  dizinin çekiminin yaptıkları mekanlara bayıldıklarını belirterek, Midyatlıların gösterdikleri yakın ilgiden de çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Meltem Miraloğlu kendisinin de yöre insanı olması nedeni ile Mardin’i ve Mardinliler çok sevdiğini belirterek, Yörenin tanıtımına katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Adını Kalbime Yazdım dizisi  Mardin’in Midyat ilçesinde çekiliyor, yörenin otantik dokusunu gözler önüne seren dizide . Konu hem İstanbul’da ve Mardin’de geçiyor.

Yapımcılığını Focus Filmin üstlendiği dizinin  Senaryosunu  Şebnem Aksoy Açıkalın ve Saim Umut Açıkalın yazıyor

Dizinin Yönetmenliğini ise Metin Balekoğlu yapıyor..

 Dizinin başrollerinde Sehan Yavaş  (Ömer), İpek Karapınar Doktor Leyla) Tolga Güleç (Halil), Meltem Miraloğlu (Dicle), Emel Güleç  (Kureyşa ana), Erkam Aydar (Kadir), Özge Korkmaz (Zilan), Fatma Öney (Fidan), Sertan Erkaçan (Emin Ali), Aybike Turan (Selin), Kadir Turan (Celil), Pervin Ünalp (Fazıla) ve Dine Altınok (Binnaz) karakterleriyle oynuyorlar.

Dizinin Konusu da şöyle;

Mardinli köklü bir aile olan Bozbeyler’ in büyük oğlu Ömer, küçük yaşta töre cinayeti işlemesi nedeniyle Mardin’den uzaklaştırılmış, İstanbul’da okuyup büyümüştür. Kendisine inşaat sektörü üstüne bir hayat kurmuştur. İstanbul’u Doktor Leyla ile tanışmış evliliğe doğru yürümektedir. Mardin’de düşman aile Pehlivanların kızı Dicle, kan davasını ortadan kaldırmak, yeniden barışmak için Ömer ile evlendirilmek istenir. Pehlivanların geç ağası Halil, eski kanlı toprak arazileri nedeniyle intikam duyguları kabarır. Ortalık karışır, Ömer Mardin’e kısa süreliğine döner. Bu evliliğin kesinlikle karşısındadır. Annesini de dinlemez ve Halil ağa anlaşır, karşılığında kanlı toprakları verir. Ağabeyinin bu anlaşmasını Kadir şiddetle karşı çıkar. Halil ağanın karşınsa çıkar. Halil ağada Ömer’in arabasında kurşunlar ağır yaralanır. Hastaneye kaldırılır.

İstanbul’da annesi ile evde nişan sofrasında Leyla, Ömer gelmeyince kahrolur. Daha önce tayini Mardin Devlet Hastanesine tayini çıkmıştı. Ömer’in kaza haberini bilmiyor. Mardin’e gidip, göreve başlayacak, Mardin hastane koridorlarında onu büyük sürprizler beklemektedir.  Önümüzdeki bölümlerde ilginç olaylar yaşanacaktır. Doktor Leyla töre cinayetlerinin içinde bulacak kendini.  

 

 HABER VE RESİMLER:ABDULLAH ORTAÇ-MARDİN

 

 

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00