Mardinli Programcı Naim Dilmener: Türkçe Pop Tarihi Her Cumartesi Açık Radyoda

Mardinli Programcı Naim Dilmener,Türkçe Pop Tarihi Her Cumartesi Açık Radyoda

9.09.2020 16:06:00 0
Mardinli Programcı Naim Dilmener: Türkçe Pop Tarihi Her Cumartesi Açık Radyoda

 

Türkçe popun 60 yılı… İlk Türkçe pop şarkısı ‘Bak Bir Varmış Bir Yokmuş’ ile başlayıp, bugüne kadar gelmiş altmış yıllık bir hikaye… Öncesine giderek popu hazırlayan şartlar, türler ve ardından geri kalan her şey. Sırayla, hikayeler ve seçilmiş şarkılar eşliğinde. Dünya haftalarca, hatta aylarca pop tarihimiz ile dönecek.

 

NAİM DİLMENER KİMDİR?

 

1956 yılında Mardin'de doğdu. İlk, orta ve liseyi bu şehirde tamamladı. Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu ve ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Enstitüsü'nde üniversite eğitimin tamamladı.

İlk yazı denemeleri mizah dergilerinde yayımlandı. Sezai Solelli yönetimindeki Salata, Gırgır ve Fırt dergilerinden sonra, Kandemir Konduk'un kurduğu GÜM (Güldürü Üretim Merkezi) için yazı yazmaya başladı. Burada Perran Kutman ve Müjdat Gezen'in reklamları ve sahne gösterileri için kısa metinler yazdı. Daha sonra yazdığı kısa öyküler Oluşum ve Sesimiz gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı.

1995 yılında Mavi Radyo'da "Eski Kırkbeşlikler" ve "Bir Espresso, Bir Espresso Daha" adlı iki program yapmaya başladı.

Müzik üzerine yazmaya 1997 yılında, Gazete Pazar'da başladı. 1998 yılında bu gazeteden ayrılarak Radikal İki'ye geçti.

Aynı sıralarda, müzik piyasasındaki single - albüm - remix formülüne paralel giden "Sabrina - The Remixes" ve "İmkansız Aşk" Hikayeleri adlı iki kitabı Çalıntı tarafından yayımlandı.

Yazarın diğer kitapları arasında "Bak Bir Varmış Bir Yokmuş - Hafif Türk Pop Tarihi", "Eleştirmenin Günlüğü", "Hür Doğdum Hür Yaşarım - Ajda Pekkan" bulunuyor.

Halen Radikal İki'de ve Milliyet Sanat'ta yazılar yazan Dilmener, Açık Radyo'da "Dünya Dönüyor" ve Babylon'da "Dünden Bugüne Pop" programlarını sürdürüyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTNABUL


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,47% 0,08
  • EURO

    34,67% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2473,99% -0,49
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16