MARDİNLİ RESSAM NASIR TÜRK,MARDİN`İ BAŞKENT`E TAŞIDI

Mersinde Bir Özel Dersanede Müdürlük Görevini Yürüten Mardinli Ressam Nasır Türk``Ah Mardin KOnuşabilse``Resim Sergisi ile Mardin`i Başkent Ankara`ya taşıdı.

26.12.2014 23:26:22 0
MARDİNLİ RESSAM NASIR TÜRK,MARDİN`İ BAŞKENT`E TAŞIDI

Mersinde Bir Özel Dersanede Müdürlük Görevini Yürüten Mardinli Ressam Nasır Türk``Ah Mardin Knuşabilse``Resim Sergisi ile Mardin`i Başkent Ankara`ya taşıdı.Ankara Mithatpaşa Caddesi  48 numarada bulunan ve Çankaya Belediyesine ait Galeri Kara`da açtığı Yağlı Boya Sergisi`ni saat 18.00`de açılış Kokteyline Marsev Genel Sekreteri Emekli General Yavuz Ölçen,Marev Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Yardımcı,İbrahim İyem ve Artuklu Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ortaç,Haccetepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prf. Vedat Işıkhan katıldı.

17.kişisel Resim Sergisini Ankara`da  Galeri Kara`da açan ve Mardinli ve Başkenti sanatseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Ressam Nasır Türk  Artuklu Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Ortaç`a yaptığı açıklamada Sergiiyi Unasco`ya inat Mardin`in Muhteşem Güzelliklerini Başkentli Sanatseverlerle buluşturduğunu belirterek Tüm Dünyanın bü güzellikleri yaşaması gerektiğini açıkladı.30 Yağlı boya Tablonun Yeraldığı sergi 10 Gün açık olacak.

Aslen Mardinli olan ve Mersin’de ikamet eden ressam Nasır Türk tam 17 yıldır resim yapıyor.
Nasır Türk resim sergisine davet ederken şu sözlerle davet ediyor konuklarını. 
Kısaca Mardin’i anlatıyor. 
“Kuyu taşlarına çarpan, Bakraçların çığlığına, reyhan kokusu karışacak, yankılanacak Mezopotoamya ovasına. Ne soylu bir yalnızlıkla, kaç alim yetiştirdi. Kaç dinde ayin yaptı, dram tedirginliğinde. Taşların büyüsüne kapılmış, dünyaya sığmayan, bir miras bıraktı, sıradağlar doruğunda ve sonra tesbih tanelerinin mırıltısıyla tökezleyerek... Sihirli taşların üstüne boyamı döktüm” diyor ressam Nasır Türk...
Şahane bir şekilde Mardin’in taş  evlerini, sokaklarını, havralarını, kiliselerini, kapılarını, eşeklerini atlarını, görkemli binalarını, dar sokaklarını merdivenlerini tuval`e taşımış, adeta ruh vermiş, Şimdi de Mardini Başkent Ankara`ya taşıdı. 
Unesco’nun halen Mardin ilini kabul etmeyişine sitem eden ressam Nasır Türk “ Unesco’ya rağmen resimlerimde Mardin’i anlattım. Orada ki güzellikleri sanatseverlerle paylaşmak istedim. 
Ressam Nasır Türk 1973 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesi Duruca beldesinde dünyaya gelmiş. İlk ve orta lise’yi Nusaybin’de, yüksek tahlisi İnönü Üniversitesinde, mersin Üniversitesinde ise yüksek lisans yapmış. Özel bir eğitim kurumunda Psikolojik/ Danışman olarak görev yapıyor. “İnsanın doğup büyüdüğü kent yaşamdan bir parçadır.” Düşüncesi ışığı altında ilk kişisel sergisini 30 eserle Ankaralı sanatseverlerle buluşturdu.

RESSAM NASIR TÜRK`ÜN SERGİ AÇTIĞI YERLER

17 Eylül 2010 -Mardin Müzesi-MARDİN

27 Mayıs 2011- KİPA AVM Sergi Salonu MERSİN

27 Nisan 2012- Sabancı Kültür Merkezi-ADANA

22 Haziran 2013- Kapadokya Forum AVM-NEVŞEHİR

21 Ocak 2014- Prf.Dr Türkan Saylan Kültür Merkezi-İZMİR

26 Aralık  2014 - Galeri Kara-ANKARA 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


41.6° / 29.2°
  • BIST 100

    10739,94%2,57
  • DOLAR

    32,80% 0,05
  • EURO

    35,10% -0,10
  • GRAM ALTIN

    2490,58% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3973,22% 0,00