MARDİNLİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER AMASYADA AĞIRLANDI

Amasya Valisi İ. Halil Çomaktekin Mardin ilinden gelen şehit aileleri ve gaziler ile Amasyalı şehit aileleri ve gaziler için bir yemek düzenledi.

Polisiye Haberler 16.12.2013 10:16:42 0
MARDİNLİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER AMASYADA AĞIRLANDI

Amasya Valisi  İ. Halil Çomaktekin Mardin ilinden gelen şehit aileleri ve gaziler ile Amasyalı şehit aileleri ve gaziler için bir yemek düzenledi. 

Yemeğe Vali Çomaktekin’in yanı sıra Garnizon Komutanı M. Haluk Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Vali Yardımcıları Hakan Kılınçkaya ve Suat Seyitoğlu ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmasında Vali Çomaktekin şöyle konuştu “İki aydır Amasya’da Mardin’den misafirlerimiz gelecek diye büyük bir heyecan içerisindeyiz. İki gündür de burada Amasyalı şehit ailelerimiz, DSİ, Belediye Başkanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz misafirlerimizi nasıl en üst düzeyde memnun ederiz diye bir gayret içerisinde oldular. Bir Mardinli olarak hepsine teşekkür ediyorum.

Bizler, Adalet ve Merhamet Duygusu Çok Yüksek Bir Milletin Çocuklarıyız

Biz millet olarak çok büyük bir milletiz. Asil ve necip bir milletiz. Tarihe baktığımızda bu milletin dünyaya büyük hizmetler sunduğunu görüyoruz. Bu millet insan sevgisiyle doludur. Bizler, adalet ve merhamet duygusu çok yüksek bir milletin çocuklarıyız. Bu millet çok değişik etnik yapılardan oluşuyor olabilir fakat etnik yapılar bu millet için hiçbir zaman sıkıntı yaratmamış ve insanlarımızın arasında asla bir sorun olmamıştır. Bizim ülkemizde sadece Müslümanlar vatandaşlar değil gayrimüslimler de yaşamıştır. Hala Mardin ilinde Süryani vatandaşlarımız yaşıyor. Hiç kimse ile bizim bir derdimiz ve bir sıkıntımız yoktur. Bizler aynı kültüre ve aynı değerlere sahip insanlarız ve birbirimizi seviyoruz.

Manevi ve Kültürel Değerleri Çok Sağlam Milletiz

Fakat maalesef çok güzel bir ülkede yaşadığımız için dış odaklar boş durmuyor. Tarih boyunca plan üstüne plan yapıp bu milleti birbirine nasıl kırdırabiliriz, nasıl zayıf düşürebiliriz diye projeler üzerinde çalışıyorlar ve bizi rahatsız ediyorlar. Ama şunu unutmasınlar bu miller yıkılmaz. Milletimizin manevi ve kültürel değerleri çok sağlam. Bize zaman kaybettiriyorlar, gelişmemizi engelliyorlar, bununla beraber dünyaya zarar veriyorlar. Biz geliştiğimiz zaman kimseye zarar vermeyecek, bütün insanlığa fayda vereceğiz. Batılı güçler emperyalist güçlerdir, sömürgeyi seviyorlar. Biz hiçbir zaman kimseyi sömürmedik. Herkese insan olduğu için merhametle, şefkatle yaklaştık. Biz böyle bir milletiz.

Aynı Gemiye Binmiş İnsanlarız Gemi Ne Kadar Sağlam Olursa Seyahatimizde O Kadar Sağlıklı Olacaktır

Terör büyük bir zarar getirdi. Ekonomik maliyeti bir kenara bırakalım, annelerin gözyaşları aktı. Evlenen insanlar genç yaşta dul kaldılar. Korucularımız büyük bir fedakarlıkla ülke savunması için gece gündüz demeden koştular. Kendilerine minnettarız. Aynı şekilde Amasya’daki şehit ailelerimiz aynı davaya hizmet ettiler. Amasya’daki, Mardin’deki, Çanakkale’deki insanın değeri de aynı, davası da aynı.  Geçmişi de aynı, geleceği de aynı. Aynı gemiye binmiş insanlarız, gemi ne kadar sağlam olursa seyahatimizde o kadar sağlıklı olacaktır. Fakat bu gemi yara aldığı zaman beraber batar ve beraber ölürüz. Allah’ın izniyle bu gemiyi hiçbir zaman batırmayacağız.

İlerleyen Tarihlerde de Amasya’dan Şehit Ailelerimizi ve Gazilerimizi Mardin’e Göndereceğiz

Amasyalı şehit ailelerimizin Mardin’de dostları oldu. Aynı şekilde Mardinli ailelerimizin Amasyalı dostları oldu. Bu güzel bir gönül köprüsüydü. Bu tür çalışmalarımız artarak devam edecek. İlerleyen tarihlerde de Amasya’dan şehit ailelerimizi ve gazilerimizi Mardin’e göndereceğiz. Bu gecenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çok güzelliklere vesile oldu. Katkı sunan kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Yemekte konuşma yapan Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Orhan Kandemir ise konuşmasında Amasya’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek; “Gönül köprüleri inşa etme projesi ile başta Mardin ve Amasya ilimizdeki şehit aileleri ve gazilerimizi buluşturarak doğu ile batı arasındaki var olan ortak geçmişimizi ortak geleceğe taşıma arzusundayız. Bugün burada sizlerle beraber olmanın gurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler şehit aileleri bu güne kadar onurlu duruşumuzla sessizliğimizi ve vakur duruşumuzu korumaya çalıştık. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak girişimlerden herkesin uzak durması lazım. Geldiğimiz noktada vatan, millet, bayrak ve bağımsızlığımız uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizin aileleri ile gazilerimizin kaynaştığını görmek bizleri ayrıca memnun etti.

Biz kürt kökenliyiz, kürt kültürünü yaşıyor ve kürtçe konuşuyoruz. Fakat dilimizi korumak, inancımızı yaşamak hiçbir zaman bu güzel ülkenin bütünlüğünden yana fikir beyan etmemize engel olmayacaktır. Vatan savunmasında tıpkı tarihte görüldüğü ve Canakkale’de de olduğu gibi ayrım yapmadan nasıl savaşıldıysa  şimdide aynı topraklarda türkü, kürdü, arabı, çerkeziyle ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız. Biz korucu camiası olarak her koşulda devletimizin yanında yer alacağız. Bizler geçmişe takılıp geleceğimizi heba etmenin yanlış olduğunu söylüyoruz. Terör sıkıntısı en çok terörün yoğun yaşandığı şehirlerdeki halkı olumsuz şekilde etkilemiştir. Onlarca yıl terörün ve terörün beraberinde getirdiği sosyo-ekonomik geri kalmışlığın cenderesinde sıkışmış bölge halkı şiddete sesini yükseltir ve dur derse terör durur.” dedi.

Konuşmaların ardından Mardinli misafirler Amasyalı şehit ailelerine çeşitli hediyeler verdi. Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Orhan Kandemir ise Vali Çomaktekin’e ziyaretleri anısına bir plaket takdim etti.

Daha sonra Amasya  Emniyet Müdürlüğüne bağlı Amasya Polisevi’nde verilen kahvaltı sonrası hatıra fotoğrafı çektiren Mardinli misafirler daha sonra Amasyadan tatlı anılarla ayrıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00