MARDİNLİ TEKSTİLCİLERDEN 1500 KİŞİLİK İSTİHDAM MÜJDESİ

Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Azun ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ajans Genel Sekreterimize yapacakları yeni yatırımlarla ilgili bilgi vererek yıl sonuna kadar 1500 kişiye istihdam sağlayacaklarını söylediler.

Mardin 27.08.2021 12:15:00 0
MARDİNLİ TEKSTİLCİLERDEN 1500 KİŞİLİK İSTİHDAM MÜJDESİ

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Ajansımızı ziyaret ederek gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarla ilgili bilgi verdiler.

Ajansımız koordinasyonunda, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı tarafından Mardin OSB’de bulunan tekstil sanayicilerine yapılan çalışma gezisinin ardından Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri de Ajansımıza iadeyi ziyarette bulundu.

Ajansımıza gerçekleştirilen çalışma ziyaretine, Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği Başkanı Azun Tekstil ‘den Ahmet Azun, Bakay Tekstil’den Başkan Yardımcısı Aziz Bakay, BBZ Tekstil’den Genel Sekreter Yusuf Kaya, Eltan Tekstil’den Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Çetin ve Oka Tekstil’den Sayman Adnan Kahraman katıldı.

Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Azun ile Yönetim Kurulu Üyeleri Ajans Genel Sekreterimize yapacakları yeni yatırımlarla ilgili bilgi vererek yıl sonuna kadar 1500 kişiye istihdam sağlayacaklarını söylediler. Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tekstil sanayicileri mevcut işletmelerine ek olarak daha büyük ve kapsamlı üretim yapacak yeni entegre tesis yatırımlarını hayata geçireceklerini belirttiler. Hali hazırda Mardin OSB’de bulunan tekstil işletmelerinin, LC Waikiki ve De Facto gibi markalara fason üretim yaptıklarını, bununla birlikte çoğunlukla kumaş dikimi gerçekleştiren firmaların yeni yatırımlarla birlikte yıkama, nakış, ütü ve paketleme üniteleri kurarak üretim yapacaklarını ifade ettiler.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, istihdam yoğun bir sektör olan tekstil sektörünün özellikle genç nüfusa sahip olan bölgemizde yeni yatırımlar yapmasının işsizlik sorununa çözüm olma noktasında büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. Ajansımız bünyesinde bulunan yatırım destek ofislerinin de bölgemize yatırım çekme konusunda yoğun gayret sarf ettiklerini dile getirdi. Genel Sekreterimiz “1500 kişilik istihdam ile ilgili firmalardan bilgi alınabileceği gibi Ajansımızın Mardin Yatırım Destek Ofisi’nden de bilgi alabilirler” dedi.

Ziyaret kapsamında bir araya gelen Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ajans Genel Sekreterimizin karşılıklı fikir alışverişinin ardından görüşme sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,43% 0,09
  • EURO

    34,69% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2480,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00