MARDİNLİ YAZAR FERHAT ÇEÇEN'E ALTIN KALEM ÖDÜLÜ

Mardinli Yazar Ferhat Çeçen , Kitap, kültür, sanat gazetesi ‘Book Culture Art Time's’ tarafından ''Altın Yazar'' ve ''Altın Kitap' 'Kategorilerinde Altın Kalem Ödülü’ne layık görüldü.

Mardin 8.03.2023 19:29:00 0
MARDİNLİ YAZAR FERHAT ÇEÇEN

Mardinli Yazar Ferhat Çeçen , Kitap, kültür, sanat gazetesi ‘Book Culture Art Time's’ tarafıdan ''Altın Yazar'' ve ''Altın Kitap' 'Kategorilerinde Altın Kalem Ödülü’ne layık görüldü.


Kitap, kültür, sanat gazetesi Book Culture Art Time's tarafından bu yıl ilki düzenlenen Altın Kalem Ödülleri,  İstanbul'da sahiplerini bulacak.


Popülist kültürün dışında gözden kaçan değerli kalemleri Altın Kalem Ödülleri ile taçlandırıp onları edebiyatseverlerle buluşturmayı hedefleyen Book Culture Art Time's,  Her Yıl İstanbul'da düzenlenen törende Altın Kalem Ödülleri’ni sahipleri ile buluşturuyor.


Birçok yazar, şair ve dostlarının buluştuğu Altın Kalem Ödülleri'ne öncülük yapan yazar ve Book Culture Art Time's Genel Yayın Yönetmeni Serra Erdoğan, özellikle okur sayısının artırılması adına sadece fuarların yeterli olmadığını, bunun için bireylerin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Daha fazla yazarın ve farklı çeşitlilikte eserlerinin tanıtımına katkı sağlama hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Serra Erdoğan, "Popülist kültürün zaman içinde, edebiyat alanına da yerleşmesi, maalesef ülkemizde olumsuz bir gerçek. Maddesel kaygılar nedeniyle kartelleşmiş yayın sistemi 'eser ne olursa olsun önce isim' ilkesiyle hareket ettiğinden, onca gerçek edebiyat eseri hak ettiği değeri bulamamakta ve okuyucusuyla buluşamamaktadır. Bu yüzden, kıymetli kalemlerin ve verdikleri eserlerin vurgulanmaları adına Altın Kalem Ödülleri'nin verildiği Organizasyonlar  düzenliyoruz" diye konuştu.

 

Yazar Ferhat ÇEÇEN' Ayn-Ür Rıza Kitabını  2022 Yılının son ayında yayınladı. Ayn-Ür Rıza Kitabı İle ilgili olarak Yazar Ferhat Çeçen Şunları söyledi;

Fotoğraf açıklaması yok.

‘’1914 yılından 1925 yılındaki Şeyh Said Kıyam'ına kadar Türkiye genelinde ve Doğu-Güneydoğu özelinde ele aldığım bu romanda, tarihsel süreç içerisinde yaşanan isyanlar ve de devrimlerin sosyo-psikolojik etkileri ile bölgesel ve ulusal anlamda yarattığı sonuçları tarafsız bir gözle ele almaya çalıştım.

Kut’ül Amare Savaşı ile başlayan bu serüven Şeyh Said ve arkadaşlarının Diyarbekir’de idamı ile son bulmuştur. Romanımda geniş yer verdiğim Şeyh Said Olayı, yaşanılan süreç içerisinde bölge halkında ve dahi çok geniş bir alanda etkilere zahir olduğundan o dönemi anlayabilmek adına kitabımda bu husus üzerinde gerektiği kadar durdum.

Kut’ül Amare gazisi İlmaklı Nusret’in bir güz mevsiminde aniden kaybolması oğlu Nafiz’i çok derinden etkiler. İlmaklı Nusret’in kaybolması tam da Şeyh Said Olayı ile aynı döneme denk gelir. Babasının yokluğu Nafiz’de derin bir acıya ve ızdıraba yol açar; babasız geçirdiği yıllara ve dahi güz mevsimine düşman olur.''

 

YAZAR FERHAT ÇEÇEN KİMDİR?

 

Aslen Mardin'in Kızıltepe ilçesinden olan Ferhat Çeçen ,11 Eylül 1989 tarihinde İskenderun ‘da dünyaya gelmiştir. İlköğretimini Fevzi ÇAKMAK ilköğretim Okulu’nda tamamladı. 2007 yılında İskenderun Cumhuriyet Lisesi’nden mezun oldu. 2008 yılında girdiği Selçuk Üniversitesi Uluslar Arası İlişkiler Bölümünü 2013 yılında Birincilikle bitirdi. 2018-2019 yilları arasında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Yüksek Lisans( Master) yapmıştır. 2013-2014 yillarında Turizm sektöründe faaliyette bulundu. 2014-2015 yilları arasında Alanya’da Öğretmenlik yaptı. 2016-2023 yilları arasında Ticaret Bakanlığı’nda çalıştı. Edebiyat, siyasi tarih, dinler tarihi, sosyoloji, reel politik, dış politika, etnisite ve de müzik alanında çalışmalar yapmaktadır.
 

Yayımlanmış kitapları:
• KERBELA, Cinius yayınları, Haziran 2019, İstanbul
•Vuslat, Ahbap Kitap, Mart 2020, Konya 
• Bir Düş Bir Şiir, Antoloji Çalışması, Ağustos 2020 Ahbap Kitap, Konya

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19