?mardinmasa? Süryani Vatandaşları Unutmadı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman Mardin?in farklılıklarıyla güzel olduğunu söylerken, ?Biz dillerin ve dinlerin bir arada huzur içinde olması için her zaman kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz? dedi.

Mardin 28.12.2018 11:23:56 0
?mardinmasa? Süryani Vatandaşları Unutmadı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman  Mardin’in farklılıklarıyla güzel olduğunu söylerken, “Biz  dillerin ve dinlerin bir arada huzur içinde olması için her zaman kardeşliğimizi muhafaza edeceğiz” dedi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi “mardinmasa” ekipleri Hristiyan alemi ve Süryani vatandaşların Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul ettikleri 25 Aralık Doğuş Günü (Noel) nedeniyle ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Süryani ailelere yapılan ziyaretlerde Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın gönderdiği hediyeler de takdim ediliyor. Öte yandan ziyaretler Süryani aileler tarafından mutluluk ile karşılanıyor.

 

Mardin Huzurun şehri

Konu hakkında bilgi veren Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “İlimizde farklılıklarımız zenginliğimizdir” dedi. Yaman, bu düşünceler ile herkesin birbirine saygı çerçevesinde yaklaştığına işaret ederken, “Mardin dünyaya örnek gösterilecek özelliklere sahip bir şehirdir. İlimiz Türk, Kürt, Arap, Süryani ve farklı dillerin ve dinlerin içiçe huzur içinde yaşadığı bir şehirdir. Camiler ve kiliselerin aynı sokakta olduğu Mardin, özel günlerin de anlam bulduğu bir şehirdir. Bu noktada bizler de ilimizde yaşayan tüm kesimlerin dini ve manevi günlerinde yanlarında oluyoruz” diye konuştu.

 

Süryani Vatandaşlara Doğuş Bayramı ziyaretleri

 

Bu düşünceler ile şehirde yaşayan Süryani vatandaşların Doğuş Bayramı’nda da(Noel) onları yanlarında olduklarına vurgu yapan Yaman, “Şehrimizde Süryani vatandaşlarımız 25 Aralık Doğuş Bayramı’nı kutlamaktadır. Bu nedenle bizde Büyükşehir Belediyesi olarak onların bu manevi günlerinde yanında olmak istedik. Süryani hemşehrilerimizi “mardinmasa” ekiplerimiz vasıtasıyla evlerinde ziyaret ediyor ve onları mutlu ediyoruz. İlimizde bu tür özel günlerde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90