Mardinspor`dan Gol Şov: 5-1

Mardinspor BAL (Bölgesel Amatör Ligi)`da son hafta karşılaşmasında ligin 3. basamağında yer alan Tatvan Gençlerbirliği takımını konuk etti. Pazar günü 12.30`da 21 Kasım Şehir Stadyumu`nda başlayan karşılaşmayı ev sahibi takım Mardinspor ilk yarı 3-0 , iki

Spor 29.03.2015 19:01:03 0
Mardinspor`dan Gol Şov: 5-1

Mardinspor BAL (Bölgesel Amatör Ligi)'da son hafta karşılaşmasında ligin 3. basamağında yer alan Tatvan Gençlerbirliği takımını konuk etti. Pazar günü 12.30'da 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda başlayan karşılaşmayı ev sahibi takım Mardinspor ilk yarı 3-0 , ikinci yarı 5-1 skoruyla rakibini adeta gol yağmuruna tuttu.

 

Ligin kapanış mücadelesi ve centilmenliğin ön planda yaşandığı maçta, konuk ekibin cezalı futbolcuları bulunduğundan çoğu genç olan oyuncularla karşılaşmaya çıkmak zorunda kaldı. Geçen haftalarda oynanması gereken Cizrespor - Tatvan GB karşılaşması Tatvansporlu futbolcuların mücadeleye ''can güvenliğimiz yok'' diyerek çıkmadığı ve hükmen 3-0 mağlubiyet aldığı maçta Emrullah Akıntı (4 maç) , Mehmet Şirin Soydan (8 maç) ve Güven Güneri (5 maç) isimli futbolculara ceza yağmıştı.

 

Mardinspor ilk yarının henüz 2. dakikasında sağ kanattan orta gelen topu Serdar Akdoğan vole vuruşu ile ağları havalandırdı. Müsabakanın ilerleyen dakikalarında etkili olan Mardinspor dakika 20'de sağ kanattan yaptığı atakta tekrar Serdar Akdoğan fileleri havalandırdı ve durumu 2-0'a getirdi. Ev sahibi takım Mardinspor, maça hakim olarak bu sefer dakikalar 35'i gösterirken misafir ekibin kalecisi topu uzaklaştırırken topa ayağını uzatan Serdar Akdoğan topun karşı takımın kalesine gitmesini sağlayarak kendisinin ve takımının 3. golüne imza attı. İlk yarıda başka gol olmadı ve 3-0 ev sahibi takım Mardinspor önde kapattı.

 

Karşılaşmanın ikinci yarısında as futbolcuları çıkartarak yedek futbolculara yer veren Şevket Özkanca (Mardinspor Teknik Direktörü), dakika 63'te 14 numaralı Muhammed Gaffar Çelebi attığı plase ile takımının 4-0 öne geçmesini sağladı. İlerleyen dakikalarda Mardinspor kaptanı Hamdi Algü gelen ortayı kafa vuruşu ile gole çevirerek, skoru 5-0 yaptı. Müsabakanın bitmesine 2 dakika kala misafir takımın sağ kanattan 33 numaralı futbolcusu olan Ramazan Öncel ceza sahası dışından topa gelişine muhteşem vurarak fileleri havalandırarak maçın skorunu belirledi, gol sonrası Mardinsporlu futbolculardan ve taraftarlardan büyük alkış aldı. 

 

Mardinspor ligi 4. sırada 34 puanla bitirirken, Tatvan GB ligi 3. sırada 47 puanla bitirdi. Mardinspor önümüzdeki pazar günü Mardin Süper Amatör şampiyonu olan Kızıltepe Fıratspor ile playout maçı yapacak, maçı kazanan ekip Bölgesel Amatör Lig'de oynamaya hak kazanacak.

 

Bu maçla birlikte BAL'ın son mücadeleleri tamamlandı, gurubun en önemli ve şampiyonluk mücadelesi olan Cizrespor - 12 Bingölspor karşılaşması 0-0 golsüz beraberlikle biterek, şampiyon olarak TFF 3.Lige hak kazanan ekip Cizre Spor oldu. Karşılaşma Cizre Spor'un cezasından dolayı tarafsız sahada (Şanlıurfa GAP Arena) ve seyircisiz oynandı. Şampiyon Cizrespor ligi 56 puanla lider olarak bitirirken, 12 Bingölspor ligi 55 puanla 2. sırada bitirdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER VE FOTOĞRAF: M.SUPHİ ÖZSÜER


Anahtar Kelimeler: Mardinspor`dan Gol Şov: 5-1
25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00